Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou la 6a edició del grup de compra agregada d’energia adreçada a empreses i comerços Des que es va posar en marxa l’any 2018, més de 80 firmes s’han beneficiat d’aquesta iniciativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament promou la 6a edició del grup de compra agregada d’energia adreçada a empreses i comerços

Des que es va posar en marxa l’any 2018, més de 80 firmes s’han beneficiat d’aquesta iniciativa

Gràcies a la gestió compartida dels recursos, les firmes participants poden estalviar de mitjana un 16% de la factura elèctrica (foto: Ajuntament de Rubí).
Gràcies a la gestió compartida dels recursos, les firmes participants poden estalviar de mitjana un 16% de la factura elèctrica (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei Rubí Brilla, impulsa la 6a edició del grup de compra agregada d’energia al municipi. Des del 2018, quan es va posar en marxa, més de 80 empreses i comerços rubinencs s’han beneficiat d’aquesta iniciativa. Ara, el Consistori busca noves firmes que vulguin sumar-se a la proposta, que consisteix a comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i, d’aquesta manera, millorar la competitivitat.

L’energia és, després dels recursos humans, la segona despesa més important que han d’assumir les empreses. A Rubí, la indústria representa el 54% del consum energètic de la ciutat (5000.000.000 kWh/any). A través de la compra agregada d’energia, les empreses estalvien de mitjana un 16% de la factura elèctrica, amb un sostre màxim del 20%.

 

Una proposta d’èxit

Els resultats obtinguts durant els cinc anys de funcionament del grup de compra agregada d’energia de Rubí avalen l’èxit de la iniciativa. Actualment, el grup gestiona un volum de més de 20 GWh i més de 70 punts de subministrament, dividits en tres lots d’alta i baixa tensió i, aquest últim, amb la possibilitat de contractar preus fixos o indexats (preus de mercat). Com més empreses formin part del grup de compra, millor preu es podrà aconseguir en licitacions futures.

La iniciativa funciona de la següent manera: es demana oferta de preus a les diferents comercialitzadores i, d’aquesta manera, s’asseguren sempre els millors preus per als membres del grup. Amb independència de la seva dimensió, totes les empreses i comerços de Rubí podran reduir el preu que paguen pel seu consum energètic i optimitzar la seva potència contractada. Els estalvis poden arribar al 20% de la despesa elèctrica.

A més, el servei Rubí Brilla ofereix, de forma prèvia i gratuïta, la realització d'un informe personalitzat del potencial d'estalvi que tindrien si participessin al grup de compra agregada.

Totes aquelles companyies rubinenques interessades a participar en aquesta iniciativa poden notificar-ho a l’Ajuntament mitjançant el correu electrònic rubi_brilla@ajrubi.cat o el telèfon 93 588 70 00 (ext 6791), on també poden adreçar els seus dubtes i consultes.

www.rubi.cat/compraagregada també trobaran tota la informació sobre aquest grup.

Objectius de Desenvolupament sostenible