Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou l’empoderament de les dones africanes a través del projecte Identitats La iniciativa, desenvolupada conjuntament pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis Socials, proposava a les dones participants emprar la fotografia com a element de reflexió i expressió https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament promou l’empoderament de les dones africanes a través del projecte Identitats

La iniciativa, desenvolupada conjuntament pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis Socials, proposava a les dones participants emprar la fotografia com a element de reflexió i expressió

Les dones participants tenen diferents procedències (foto: Ajuntament de Rubí).
Les dones participants tenen diferents procedències (foto: Ajuntament de Rubí)

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí han posat en marxa el projecte Identitats, un espai de relació per a dones rubinenques de procedència africana que busca millorar la seva qualitat de vida i la de la seva descendència. Durant el primer trimestre de l’any, les dones participants i les professionals implicades al projecte han mantingut trobades periòdiques a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler per treballar en la seva identitat i adquirir recursos d’empoderament.

L’espai Identitats s’ha dissenyat atenent a la singularitat de cadascuna de les dones, allò característic de la seva realitat tant a nivell individual com a nivell col·lectiu, amb la finalitat de reforçar la seva capacitat de resiliència. Paral·lelament, les professionals que hi han treballat han fet un procés de deconstrucció de la seva pròpia mirada per oferir-los un marc de relació amb sensibilitat i consciència.

En aquesta nova experiència, s’ha fet servir la fotografia com a eina d’autoconeixement, reflexió i expressió de les participants. Durant les sessions, cada dona ha elaborat un àlbum on ha plasmat qui és i com és la seva vida. La fotografia els ha permès ser agents i prendre decisions, alhora que els ha obert una via de reflexió sobre temes que els preocupen, com la criança, la sensació de llar i la cerca de la tranquil·litat.

Les imatges que han resultat de tot aquest treball s’exposaran a partir d’aquest dijous a la segona planta de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, per tal de donar visibilitat al projecte i seguir convidant a la reflexió.

Objectius de Desenvolupament sostenible