Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou el Rubiclak entre els treballadors i treballadores municipals El consistori ha repartit entre la plantilla recipients per a la recollida d’oli domèstic que es poden dipositar als contenidors especials instal·lats en cinc dependències municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament promou el Rubiclak entre els treballadors i treballadores municipals

El consistori ha repartit entre la plantilla recipients per a la recollida d’oli domèstic que es poden dipositar als contenidors especials instal·lats en cinc dependències municipals

L’alcaldessa, el president de l’AMPA del CEE de Ca n’Oriol i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones mostrant els Clakis (foto: Localpres).
L’alcaldessa, el president de l’AMPA del CEE de Ca n’Oriol i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones mostrant els Clakis (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa una campanya per promocionar el projecte Rubiclak entre els seus treballadors i treballadores. Aprofitant la commemoració de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, que va tenir lloc entre el 19 i el 26 de novembre, tots els membres de la plantilla van rebre al seu lloc de treball un recipient (Claki) destinat a la recollida d’oli domèstic usat i es van instal·lar contenidors especials a cinc dependències municipals: Ajuntament, Rubí+D, Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, Serveis a les Persones i Serveis Territorials.

D’aquesta manera, el consistori vol facilitar als seus treballadors i treballadores la seva implicació en un projecte que, d’una banda, persegueix el reciclatge d’oli domèstic per a la fabricació de biocombustible, fomentant així hàbits ecoresponsables entre la ciutadania, però que alhora promou la integració laboral d’infants i joves amb diversitat intel·lectual, ja que són ells els que s’encarreguen del projecte.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que aquest doble benefici del projecte Rubiclak ha animat l’Ajuntament a fer-lo extensiu als treballadors i treballadores municipals. “Esperem que tots i totes en facin molt ús d’aquests Clakis i que sigui una experiència d’èxit [...]. Cada gota d’oli que va a un Claki no està fent malbé el medi ambient i ens està ajudant en aquesta tasca d’atenció a la diversitat funcional”, ha manifestat la primera edil.

De la seva banda, el president de l’Associació de Mares i Pares del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i tresorer d’APDIR, Lluís Cabré, ha expressat el seu agraïment al consistori per l’adopció del Rubiclak. Cabré ha recordat que “aquest projecte és per donar feina a gent amb discapacitat, que ho té molt complicat. [...] Això ens permetrà donar més visibilitat al projecte, recollir més oli i generar més volum de feina”.

Un gest senzill
Quan un treballador o treballadora de l’Ajuntament ompli el seu Claki, el podrà dipositar a qualsevol dels contenidors que s’han instal·lat als edificis municipals. A canvi, rebrà un de buit que es podrà emportar novament a casa. Els recipients seran recollits per personal de l’empresa municipal Font del Ferro i, a partir d’aquí, s’iniciarà el procés de reutilització per fer-ne biodièsel.

El Rubiclak va ser impulsat en un primer moment per l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol amb l’objectiu d’oferir una opció laboral als joves amb diversitat funcional. Amb els anys, la iniciativa s’ha acabat estenent a una desena d’escoles, aconseguint d’aquesta manera una gran implicació ciutadana. El 2013, el projecte va ser guardonat als Premis al Civisme.