Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament programa nous Ecotallers en clau de Re per evitar la generació de residus mitjançant la reutilització La primera sessió tindrà lloc el 25 de febrer i permetrà conèixer com transformar uns texans vells en objectes de decoració per a la llar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament programa nous Ecotallers en clau de Re per evitar la generació de residus mitjançant la reutilització

La primera sessió tindrà lloc el 25 de febrer i permetrà conèixer com transformar uns texans vells en objectes de decoració per a la llar

D’uns texans vells en poden sortir productes ben originals (foto: Ajuntament de Rubí).
D’uns texans vells en poden sortir productes ben originals (foto: Ajuntament de Rubí)

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament arrenca el 2022 amb nous Ecotallers en clau de Re. De moment, ja hi ha dues propostes programades al febrer i al març, que pretenen donar eines als rubinencs i les rubinenques perquè aprenguin a aprofitar els recursos i a prevenir la generació de residus.

La primera sessió tindrà lloc el 25 de febrer (18 h – Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler). Al taller de transformació de texans vells, les persones assistents aprendran a crear accessoris per decorar la llar a partir d’aquest material tèxtil, com ara cistells per encabir-hi testos amb plantes. Les inscripcions per poder participar en aquest Ecotaller s’han obert aquest dimarts i es poden formalitzar en línia a www.rubi.cat/ecotallers.

El 15 de març (17 h – Escola Bressol Municipal La Bruna), s’ha programat un altre taller. En aquest cas, una xerrada sobre puericultura ecològica, en què s’explicarà com aconseguir una vida més sostenible quan es tenen criatures a casa: des de menjar ecològic fins a roba i joguines sostenibles, passant pels discos de lactància o els bolquers reutilitzables, l’impacte de les tovalloletes i dels envasos monodosi i les alternatives que existeixen. A més, també es donaran exemples de com consumir aquests productes vinculats al món dels nadons i de la infància de forma més sostenible a Rubí.

Durant l’any, el servei programarà altres propostes. De moment, encara no hi ha dates confirmades, però s’està treballant en nous tallers de compostatge casolà, de farmaciola de natura o de sashiko ─brodat japonès─, que ja s’han realitzat amb èxit en anteriors edicions; i noves activitats com ara una xerrada sobre menstruació conscient, entre d’altres.