Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa una nova edició del programa Joves per l’Ocupació 26 joves de l’edició d’aquest any han aconseguit trobar feina després d’acollir-se al programa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament posa en marxa una nova edició del programa Joves per l’Ocupació

26 joves de l’edició d’aquest any han aconseguit trobar feina després d’acollir-se al programa

Alumnes de Joves per l’Ocupació, treballant de cambrers en un restaurant de Viladecavalls.
Alumnes de Joves per l’Ocupació, treballant de cambrers en un restaurant de Viladecavalls

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l’Ajuntament de Rubí una subvenció de 263.970 euros per desenvolupar, en col·laboració amb el Consistori de Castellbisbal, el programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil Joves per l’Ocupació. Aquesta iniciativa s’adreça a aturats d’entre 16 i 24 anys ─menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%─ que no disposen del graduat en ESO o que, malgrat que l’han obtingut, no han continuat amb els estudis postobligatoris.

El projecte combina accions d’orientació, tutoria i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses amb un doble objectiu: millorar l’ocupabilitat dels participants i fomentar el retorn d’aquests joves al sistema educatiu. Joves per l’Ocupació inclou formació professionalitzadora en les especialitats Operacions bàsiques de restaurant i bar, Electromecànic/a de manteniment, Operacions auxiliars d’elaboració en la indústria alimentària, Operacions bàsiques de cuina, Operacions auxiliars i de magatzem en indústries i laboratoris químics, i Auxiliars de vendes; a més de formació per a l’obtenció del graduat en ESO per aquells joves que no l’hagin finalitzat.

Les empreses que participin al programa tindran la possibilitat de contractar joves preparats en les especialitats mencionades i rebran una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional establert per a l’any 2015 durant un màxim de temps de sis mesos. A més, aquestes companyies gaudiran d’assistència tècnica i assessorament per part del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí durant tot el procés de col·laboració.

Es podran beneficiar d’aquesta nova edició de Joves per l’Ocupació una seixantena de nois i noies dels municipis de Rubí i Castellbisbal, ja que tots dos ajuntaments tenen signat un conveni de col·laboració. Els interessats hauran d’estar inscrits en el Registre d’Informació de Garantia Juvenil.

El programa arrenca aquesta setmana amb les sessions d’informació prèvies i finalitzarà el 31 de desembre de 2015.

Bon índex d’inserció laboral
El programa Joves per l’Ocupació ha comptat en la seva darrera edició amb la participació de 47 joves, 26 dels quals han aconseguit trobar feina. Una vintena d’aquests nois i noies han estat contractats per empreses que havien demanat la subvenció contemplada en el projecte, mentre que els sis joves restants han estat ocupats per altres companyies.

Pel que fa als participants que no estan treballant, la majoria han optat per seguir estudiant. Es tracta d’un total de 19 joves, nou dels quals estan cercant feina de manera paral·lela a la seva formació.