Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un ambiciós pla de manteniment d’asfaltatge Paral·lelament, el Consistori invertirà més d’un milió d’euros en projectes d’inversió de millora de l’asfalt al nucli urbà, les urbanitzacions i els PAE https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament posa en marxa un ambiciós pla de manteniment d’asfaltatge

Paral·lelament, el Consistori invertirà més d’un milió d’euros en projectes d’inversió de millora de l’asfalt al nucli urbà, les urbanitzacions i els PAE

Una de les actuacions s’ha realitzat al c. Edison (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Una de les actuacions s’ha realitzat al c. Edison (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí està executant un important paquet d’actuacions de manteniment de l’asfaltat a diferents punts de la ciutat. Aquest contracte, dotat amb 850.000 euros anuals, té per objectiu reparar aquelles incidències a l’asfalt detectades pel Consistori i, un cop solucionats aquests punts, fer un manteniment puntual i preventiu a diferents zones del municipi.

Fins ara, ja s’ha actuat al Centre, la Plana de Can Bertran, Ca n’Alzamora, Vint-i-cinc de Setembre, Les Torres, Can Vallhonrat, Can Fatjó, Can Serrafossà, Can Ximelis, Sant Muç, Castellnou sectors A, B, C i D, Can Solà, Can Barceló, Vallespark i als polígons industrials de Can Jardí i Molí de la Bastida.

Properament s’intervindrà a Ca n’Oriol i a la Zona Nord i es tornaran a fer actuacions a diferents barris i polígons.

Amb l’objectiu de ser més eficients, l’Ajuntament ha agrupat les diferents actuacions incloses al programa de gestió ─que es nodreix amb aquelles incidències de l’asfalt detectades pels tècnics municipals, per les agents pel civisme o comunicades pel veïnat en el marc del projecte Alcaldia als barris─ i els punts deteriorats de l’asfalt que hi ha en el recorregut entre aquests punts.

Un cop s’hagin resolt totes aquestes incidències detectades, els treballs se centraran en fer un manteniment puntual i preventiu de la ciutat.

El contracte de manteniment de l’asfalt té un pressupost de 850.000 euros anuals, es va iniciar al juliol de 2021 i té una durada de dos anys més dues possibles pròrrogues d’un any cadascuna.

"Fa uns mesos vam adjudicar un ambiciós contracte de manteniment de l’asfalt, que ha de posar al dia la ciutat. A més, estem treballant per poder realitzar altres actuacions de millora de l’asfalt a diferents punts, incloses les urbanitzacions i els polígons industrials", ha explicat el regidor de Planificació Urbana, Rafael Güeto Ortiz.

 

Un milió d’euros d’inversió per a la millora de l’asfalt

Paral·lelament, l’Ajuntament està licitant la redacció de tot un seguit de projectes per millorar l’asfalt a diferents carrers del nucli urbà, les urbanitzacions i els polígons d’activitat econòmica (PAE). La voluntat és iniciar aquestes obres el primer trimestre de 2023, el cost global de les quals ascendeix a 1.045.696,87 euros.

En el cas del nucli urbà, es contempla el reasfaltatge de la calçada del c. Berguedà (tram Edison – Penedès), del pg. Pau Claris (tram Bullidor – Cadmo), del c. Víctor Balaguer (tram Lluís Ribas – Milà i Fontanals), del c. Plana de Can Bertran (tram Magallanes – Camí de Ca n’Oriol), del c. Pastora (tram Madrid – Lleó), del pg. Riera (tram pont Cadmo – pont c. Sant Joan), del c. Lumière (tram Miguel de Cervantes – Rambla del Ferrocarril) i del c. Edison (Rambla Ferrocarril – Berguedà).

Pel que fa a les urbanitzacions, es preveu el reasfaltatge de la calçada de la carretera d’Ullastrell (tram del c. Encantats), l’arranjament puntual de la calçada d’un altre tram de la carretera d’Ullastrell i un pas elevat al c. Banyoles.

I als PAE, s’han previst actuacions als carrers Compositor Bach i Compositor Shubert (PAE Can Jardí), al c. Londres (PAE Cova Solera) i, en el marc del Pla Director de Polígons, al c. Leonadro da Vinci – av. Europa (PAE Can Sant Joan), als carrers Chopin, Beethoven i Wagner (Can Jardí) i a l’av. Can Sucarrats (Cova Solera).

Objectius de Desenvolupament sostenible