Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament pinta una trentena de passos de vianants inclusius a l’entorn de centres educatius Aquests passos, que se sumen als que ja es van adaptar el passat mes de desembre, estan pensats per facilitar la comprensió de les persones amb trastorn de l’espectre autista, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament pinta una trentena de passos de vianants inclusius a l’entorn de centres educatius

Aquests passos, que se sumen als que ja es van adaptar el passat mes de desembre, estan pensats per facilitar la comprensió de les persones amb trastorn de l’espectre autista, entre d’altres

Un dels passos de vianants inclusius que s’han pintat aquesta setmana (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un dels passos de vianants inclusius que s’han pintat aquesta setmana (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí està adequant aquests dies 27 passos de vianants de la ciutat per convertir-los en passos inclusius. L’actuació consisteix a pintar sobre aquestes marques vials tot un seguit de pictogrames que expressen indicacions de seguretat viària ─parar, mirar, cotxe aturat i creuar─ d’una manera entenedora per a persones amb dificultats.

El passat mes de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, l’Ajuntament va adaptar els primers passos de vianants, situats davant les escoles Ca n’Alzamora, El Bosc, Joan Maragall i Pau Casals. Aquesta setmana, se n’han pintat set més a l’entorn del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’Institut L’Estatut, l’Escola Bressol Municipal La Bruna, l’Escola Bressol Tren O’Neil, les Escoles Ribas, l’Escola Montserrat i el Col·legi Balmes. I en els propers dies, l’actuació es farà extensiva a una vintena de passos ubicats també a tocar de centres educatius i d’equipaments com l’Espai Jove Torre Bassas.

La mesura és una acció de sensibilització i comunicació a la ciutadania inclosa al Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional 2019-2022, i implica diversos serveis municipals. Els pictogrames i els colors de la pintura s’han seleccionat en coordinació amb les entitats RubíTEA i ONCE, amb la voluntat de respondre de manera adequada a les necessitats de les persones amb transtorn d’espectre autista i amb discapacitat visual.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha recordat que aquesta actuació es va iniciar al desembre amb la voluntat d’estendre-la progressivament a altres punts de la ciutat. “Pintar aquests pictogrames compleix una doble funció: d’una banda, adapta els nostres carrers a les necessitats de les persones amb discapacitat i, per tant, els hi facilita la vida. En aquest cas, els aporta seguretat. Però, a més, contribueix a sensibilitzar el conjunt de la ciutadania, ja que normalitza les mesures d’accessibilitat”, ha argumentat la primera edil. Martínez ha afegit que promoure l’accessibilitat i el disseny universal beneficia tothom, ja que “el que és necessari per a algunes persones és convenient, còmode i usable per a la majoria”.

Objectius de Desenvolupament sostenible