Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una xerrada sobre la crisi de les persones refugiades a Europa L’acte, que tindrà lloc el proper dimecres a les 19 h a l’Ateneu, comptarà amb la participació de diferents entitats que estan treballant per donar resposta a la greu crisi humanitària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament organitza una xerrada sobre la crisi de les persones refugiades a Europa

L’acte, que tindrà lloc el proper dimecres a les 19 h a l’Ateneu, comptarà amb la participació de diferents entitats que estan treballant per donar resposta a la greu crisi humanitària

La xerrada de dimecres s’afegeix a altres accions de sensibilització impulsades pel consistori, com l’exposició “Els murs de la vergonya” (foto: Localpres).
La xerrada de dimecres s’afegeix a altres accions de sensibilització impulsades pel consistori, com l’exposició “Els murs de la vergonya” (foto: Localpres)

L’Ajuntament ha programat el proper dimecres 6 d’abril la xerrada Estat actual de la crisi de les persones refugiades a Europa, en què diversos experts analitzaran la difícil situació que viuen en aquests moments les persones que fugen dels conflictes armats de l’Orient Mitjà. Amb aquest acte, el consistori dóna continuïtat a les accions de sensibilització impulsades en el marc de la campanya d’emergència per aquesta greu crisi humanitària.

La xerrada, presentada per la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, comptarà amb les intervencions d’Enric Morist, coordinador territorial de Creu Roja, Victòria Planas, tècnica del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Anna Palou, membre de la Plataforma Stop Mare Mortum, i Àngel Miret, coordinador del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya. Amb el testimoni d’aquests experts, es vol facilitar als assistents una visió tan acurada com sigui possible d’una situació que a hores d’ara és canviant.

Des de l’esclat de la crisi humanitària, l’Ajuntament i el Consell Municipal de Cooperació han impulsat diverses iniciatives per sensibilitzar la població envers la situació de les persones refugiades i canalitzar tota l’ajuda que es pugui oferir des de la ciutat. Així, s’ha creat un punt d’atenció a la ciutadania a l’Ateneu Municipal, en el qual s’atenen les preguntes dels rubinencs sobre la crisi i es recullen les dades de tots aquells que vulguin ajudar d’alguna manera a les accions de suport als afectats, s’ha activat l’adreça de correu electrònic refugiats@ajrubi.cat, i s’han fet diverses activitats divulgatives: tallers a escoles i instituts, una xerrada informativa i l’exposició Els murs de la vergonya. Paral·lelament, Rubí ha fet una aportació de 8.000 euros al Fons Català de Cooperació per donar suport a l’acollida de la població refugiada.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha animat la ciutadania a assistir a la xerrada del proper dimecres: “La gravíssima situació que pateixen les persones refugiades ens arriba cada dia a través dels mitjans de comunicació però, fins i tot així, ens resulta complicat fer-nos una idea exacta de la seva realitat. En els darrers dies, especialment després de l’acord entre la Unió Europea i Turquia, s’estan produint canvis importants. Per això crec que és important poder comptar amb la màxima informació possible a través de les entitats i organitzacions que treballen en aquesta problemàtica”.

Estat actual de la crisi de les persones refugiades a Europa tindrà lloc el dimecres 6 d’abril a les 19 h a l’Ateneu Municipal.