Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una recollida de joguines a benefici d’aquelles famílies més afectades per la crisi de la Covid-19 La campanya "Encara poden donar molt de joc!" estarà en marxa fins al 7 de juliol a la deixalleria de Cova Solera i a les deixalleries mòbils https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza una recollida de joguines a benefici d’aquelles famílies més afectades per la crisi de la Covid-19

La campanya "Encara poden donar molt de joc!" estarà en marxa fins al 7 de juliol a la deixalleria de Cova Solera i a les deixalleries mòbils

Les joguines han d’estar en bon estat, no ser bèl·liques ni sexistes (foto: Ajuntament de Rubí).
Les joguines han d’estar en bon estat, no ser bèl·liques ni sexistes (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè col·labori amb la campanya Encara poden donar molt de joc!, destinada en aquesta ocasió a les famílies de la ciutat més afectades per la crisi de la Covid-19. Els rubinencs i rubinenques que vulguin participar en aquesta iniciativa, amb un marcat caràcter solidari i mediambiental, poden portar aquelles joguines que ja no fan servir a la deixalleria de Cova Solera o a qualsevol punt de la Deixalleria mòbil fins al 7 de juliol.

Durant l’any, el Servei Educatiu de Residus promou la reutilització de joguines que encara estan en bon estat i que els rubinencs i rubinenques ja no en fan ús. Encara poden donar molt de joc! és un projecte de prevenció de residus que evita que una gran quantitat de recursos que encara tenen un gran recorregut de vida útil vagin a parar a l’abocador. Justament el concepte de prevenció de residus és cabdal per a l’Ajuntament, que al setembre va declarar, per unanimitat al Ple, l’emergència climàtica.

El material recopilat a la deixalleria es destina a diverses entitats socials de la ciutat que, posteriorment, lliuren a aquelles famílies amb pocs recursos que tenen infants al seu càrrec. Tenint en compte els estralls que està causant la crisi derivada de la Covid-19, el Consistori ha cregut pertinent donar un impuls a la campanya per donar resposta a la situació actual. Abans de lliurar les joguines, l’Ajuntament les desinfectarà degudament.

Recollida solidària
Les joguines de segona mà que s’aportin a la campanya han d’estar en bon estat i no han de ser ni bèl·liques ni sexistes. Per raons d’higiene, no es poden acceptar peluixos. Tampoc és convenient lliurar trencaclosques o altres jocs als quals els puguin mancar peces. El material es pot portar tant a la deixalleria de Cova Solera com a les deixalleries mòbils fins al 7 de juliol.

Aquelles joguines trencades o en mal estat també s’han de dipositar a la deixalleria, on fan el tractament adequat d’aquest tipus de residus.