Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una projecció especial de la pel·lícula “Me llamo Violeta” El documental sobre joves transgènere que tracta, entre d’altres, el cas del rubinenc Alan Montoliu es podrà veure gratuïtament el proper 25 d’octubre a La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza una projecció especial de la pel·lícula “Me llamo Violeta”

El documental sobre joves transgènere que tracta, entre d’altres, el cas del rubinenc Alan Montoliu es podrà veure gratuïtament el proper 25 d’octubre a La Sala

Imatge promocional de “Me llamo Violeta”.
Imatge promocional de “Me llamo Violeta”

El Teatre Municipal La Sala acollirà el proper divendres 25 d’octubre a les 21 h una projecció especial de Me llamo Violeta, el documental de David Fernández de Castro i Marc Parramon que tracta, entre d’altres, el cas del rubinenc Alan Montoliu. La sessió s’inclou dins el Cicle Gaudí de cinema català i l’entrada serà excepcionalment gratuïta gràcies a una iniciativa de l’Ajuntament i dels rubinencs que apareixen a la pel·lícula.

Me llamo Violeta està protagonitzada per la Violeta, filla de l’actor Nacho Vidal, i es completa amb les experiències d’altres famílies amb menors transgènere, entre les quals figura la del rubinenc Alan. La pel·lícula, que es va estrenar el passat 28 de juny, arriba a Rubí avalada pel Premi del Públic i el Premi d’Amnistia Internacional del festival DocsBarcelona.

L’Ajuntament ha organitzat la projecció d’aquest documental amb l’objectiu de donar visibilitat a la realitat dels menors transgènere i de les seves famílies. Dins les polítiques municipals de suport al col·lectiu LGTB+, la plaça de Salvador Allende ja va acollir l’any passat un emotiu homenatge a l’Alan en què familiars, amistats i autoritats locals van pintar un banc amb els colors de la bandera transsexual. La iniciativa s’emmarcava en la campanya d’abast estatal Bancs per la diversitat de l’Associació de Famílies de Menors Transsexuals Chrysallis.

El curs passat, també es va posar en marxa a tres instituts públics de la ciutat ─La Serreta, Torrent dels Alous i Duc de Montblanc─ el projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic, promogut per Rubí Jove amb l’objectiu d’implicar els propis centres en la prevenció d’aquest tipus de bullying i l’acceptació de la diversitat sexual i de gènere.

D’altra banda, el Ple va aprovar al juliol l’adhesió de Rubí a la Xarxa de Municipis LGTBI, que reivindica, entre d’altres, la lliure expressió de la diversitat identitària, afectiva i sexual.

Una sessió especial
La projecció del 25 d’octubre comptarà amb l’assistència de familiars de l’Alan, membres de la Plataforma d’Afectats pel Bullying “AlanMón” i representants dels instituts participants al projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic. A més, està prevista la presència d’un dels directors del documental, David Fernández de Castro, de la nena protagonista, Violeta, i de la seva mare, Franceska Jaimes.

Malgrat estar inclòs a la programació del Cicle Gaudí, el passi serà gratuït. L’accés, però, es realitzarà amb entrada a causa de l’aforament limitat. Aquesta s’haurà de reservar prèviament enviant un correu a .