Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza un taller d’higiene postural per als alumnes de primària Infants de 1r, 3r i 5è de diverses escoles aprendran a prevenir postures inadequades a través de jocs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament organitza un taller d’higiene postural per als alumnes de primària

Infants de 1r, 3r i 5è de diverses escoles aprendran a prevenir postures inadequades a través de jocs

El curs orienta els infants sobre els hàbits d’higiene postural.
El curs orienta els infants sobre els hàbits d’higiene postural

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament ofereix a partir d’aquest dijous i fins al proper dilluns 26 d’octubre un taller d’higiene postural adreçat als alumnes de primària. Les sessions, impartides per monitors de l’assessoria sanitària Adapta, es faran a les escoles Ca n’Alzamora, Pau Casals i Ramon Llull, amb la participació d’un total de 276 infants de 1r, 3r i 5è de primària.

El taller té com a objectiu que els nens i nenes coneguin les normes d’higiene postural bàsiques i aprenguin a aplicar-les a les activitats de la vida diària, i que sàpiguen prevenir els mals hàbits posturals i reforçar-ne els saludables des de ben petits.

Aquestes qüestions es treballen a través de jocs adaptats a l’edat dels alumnes. Així, els infants de cicle inicial (1r i 2n de primària) participen a l’activitat L’Auca de la Motxi, mitjançant la qual aprenen conceptes d’higiene postural que després utilitzen per construir una auca gegant. Per als alumnes de cicle mitjà (3r i 4t de primària), s’organitza El joc de la Motxi, un joc de caselles gegants en què els alumnes han d’anar superant proves al voltant del tema de la higiene postural. En darrer terme, els nens i nenes de cicle superior (5è i 6è de primària) aprenen aquests mateixos conceptes elaborant de manera conjunta El còmic de la Motxi.

El taller d’higiene postural es va incloure per primer cop al Programa de prevenció de malalties del Servei de Salut Pública el curs passat. Aquest any s’ha ampliat el nombre d’escoles que l’han sol·licitat. El taller es realitza amb la col·laboració del Servei d’Educació i de la Diputació de Barcelona.