Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza diversos actes per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional L’acte central tindrà lloc aquest diumenge i consistirà en una jornada matinal d’activitats que tindrà com a moment culminant la lectura del tradicional manifest https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament organitza diversos actes per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’acte central tindrà lloc aquest diumenge i consistirà en una jornada matinal d’activitats que tindrà com a moment culminant la lectura del tradicional manifest

Acte commemoratiu celebrat el 2017 (foto: Localpres).
Acte commemoratiu celebrat el 2017 (foto: Localpres)

Rubí commemorarà el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que té lloc el 3 de desembre, amb un complet programa d’activitats obertes a tota la ciutadania. Aquestes propostes, organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, tenen com a objectiu donar visibilitat a les persones que tenen algun tipus de discapacitat i avançar en la construcció d’un Rubí plenament inclusiu, on la diversitat sigui reconeguda com un valor i no pas com un problema.

Les activitats arrencaran aquest divendres a les 19 h amb la projecció de la pel·lícula Campeones al Teatre Municipal La Sala. Aquest llargmetratge dirigit per Javier Fesser ha estat escollit per representar Espanya a la propera edició dels premis Oscar i s’ha distingit per haver estat la pel·lícula espanyola més taquillera de 2018. La clau d’aquest èxit és una història plena d’humor i humanitat protagonitzada per un equip de persones amb diversitat intel·lectual.

Diumenge al matí tindrà lloc la jornada central de la commemoració, consistent en un seguit d’activitats obertes a tota la ciutadania. De 10 a 14 h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà parades informatives i tallers a càrrec de les entitats de diversitat funcional, un mural dels desitjos i un espai de lectura infantil. A partir de les 11 h, es podrà gaudir de diferents exhibicions de les entitats culturals, que culminaran a les 13 h amb l’actuació de l’Orquestra de la Diversitat Funcional de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Pel que fa a la part més reivindicativa de la jornada, la lectura del manifest, tindrà lloc a les 13.15 h i comptarà amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i les entitats de diversitat funcional. La celebració finalitzarà a les 14 h amb un tastet de fideuà per al qual caldrà adquirir prèviament un tiquet.

Dilluns 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, la commemoració es traslladarà a l’emissora municipal Ràdio Rubí, que rebrà les entitats de diversitat funcional de 10 a 11 h dins el programa magazín Rubí al Dia.

Finalment, el dimarts 4 de desembre a partir de les 17.30 h, tindrà lloc un taller infantil de llenguatge de signes a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al mateix equipament.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha convidat la ciutadania a participar de totes aquestes propostes: “A l’hora de dissenyar aquesta programació, perseguim que sigui una commemoració compartida per tots els rubinencs i rubinenques, que doni visibilitat a la reivindicació dels drets de les persones amb diversitat funcional però que també generi dinàmiques d’inclusió entre els propis ciutadans”.