Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza diverses accions de promoció de la salut als centres educatius de la ciutat L’alumnat rubinenc podrà participar en activitats de conscienciació sobre diversos temes, com l’addicció a les pantalles, la sida o l’alimentació saludable https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza diverses accions de promoció de la salut als centres educatius de la ciutat

L’alumnat rubinenc podrà participar en activitats de conscienciació sobre diversos temes, com l’addicció a les pantalles, la sida o l’alimentació saludable

L’obra “Que sí, vida!” consciencia sobre la prevenció de la sida,  les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats (foto: Localpres).
L’obra “Que sí, vida!” consciencia sobre la prevenció de la sida, les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats (foto: Localpres)

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí organitza un any més diverses accions de promoció de la salut als centres educatius de la ciutat. Aquestes propostes, que sol·liciten les pròpies escoles i instituts, aborden qüestions de gran interès per a infants i joves, com ara les addiccions a les pantalles, l’alimentació saludable, els primers auxilis i les malalties de transmissió sexual, entre d’altres.

Dins el programa de prevenció de les addiccions, 215 alumnes de 1r d’ESO dels instituts Duc de Montblanc i L’Estatut podran assistir a l’escenificació d’Estàs pantallat?, una obra de petit format que aborda situacions relacionades amb els videojocs, les xarxes socials, el mòbil i la televisió. L’objectiu d’aquesta activitat, que es va iniciar el 5 de novembre i que continuarà fins aquest dijous, és prevenir els problemes de salut relacionats amb les pantalles i racionalitzar l’ús de les noves tecnologies.

També en el marc del programa de prevenció de les addiccions, s’ha programat l’exposició Sota Pressió, que consta de 12 plafons on es relaten situacions de pressió de grup. La voluntat és facilitar el treball preventiu i educatiu en relació al consum de drogues, especialment tabac i alcohol, amb grups de joves al voltant de la pressió de grup i altres temes relacionats, com ara l’assertivitat o la presa de decisions. 228 alumnes de 2n d’ESO dels instituts Duc de Montblanc i Torrent dels Alous podran visitar aquesta mostra entre els dies 16 i 27 de novembre.

L’educació afectivo-sexual és un altre dels eixos d’acció del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament. Des del 3 de novembre i fins aquest dijous, 131 nois i noies de 3r d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc participen en tallers d’educació sexual i afectiva que tenen per objectiu desmitificar creences i mites sobre la sexualitat, afavorir actituds positives i responsables, promoure la coresponsabilitat dels dos sexes en la prevenció dels embarassos no desitjats i donar a conèixer els diferents mètodes anticonceptius, entre d’altres.

A més, el dies 19 i 20 de novembre, es tornarà a representar al Teatre Municipal La Sala l’obra Que sí, vida!, en què actors joves aproparan al públic la problemàtica de la sida, les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats. En aquesta ocasió, la proposta comptarà amb l’assistència de 174 alumnes de l’Institut Duc de Montblanc i del Col·legi Regina Carmeli.

El Servei de Salut Pública també ha preparat per a les properes setmanes tallers de primers auxilis adreçats al professorat i les famílies de les escoles Pau Casals, Balmes, Torre de la Llebre, Ca n’Alzamora, Maristes i Del Bosc, l’Institut La Serreta i el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol. Aquesta activitat, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Consell Català de Ressuscitació, vol promoure entre la comunitat educativa la cultura de l’autoprotecció i dotar-la de coneixements per afrontar situacions d’emergència i urgència. Els tallers inclouen pràctiques sobre ressuscitació cardiopulmonar, posició lateral de seguretat i obstrucció de la via aèria per cos estrany.

En darrer terme, s’han previst tallers de promoció d’alimentació saludable amb l’objectiu de donar informació bàsica sobre nutrició, fer responsables els assistents de la seva pròpia salut i transmetre’ls informació sobre la influència de la publicitat i els mitjans en el concepte de bellesa. Aquesta activitat comptarà durant aquest mes de novembre amb la participació d’una trentena d’alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial-Pla de Transició al Treball (PQPI-PTT).