Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza aquest divendres una jornada d’orientació sobre els estudis postobligatoris L’edifici Rubí+D acollirà diverses conferències i tastets d’oficis adreçats als joves que acaben aquest any l’educació secundària obligatòria https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament organitza aquest divendres una jornada d’orientació sobre els estudis postobligatoris

L’edifici Rubí+D acollirà diverses conferències i tastets d’oficis adreçats als joves que acaben aquest any l’educació secundària obligatòria

Els tastets d’oficis tindran lloc de 10 a 15 h (foto: Localpres).
Els tastets d’oficis tindran lloc de 10 a 15 h (foto: Localpres)

L’Ajuntament ha programat aquest divendres a l’edifici Rubí+D la jornada d’orientació Continuar aprenent, la clau de l’èxit, en què es donaran cita tots els centres de la ciutat que imparteixen formació postobligatòria per mostrar la seva oferta als joves rubinencs. Durant el matí s’han programat diverses xerrades divulgatives, així com també tastets d’oficis que permetran acostar-se de forma molt pràctica a la formació professional que es pot cursar a Rubí.

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament vol orientar l’alumnat a través d’un bon coneixement de tota l’oferta educativa de la ciutat i segons les seves competències i aptituds, promoure els centres del municipi on es realitzen cicles formatius i batxillerat i facilitar espais de coordinació entre els diferents agents que intervenen al procés educatiu.

La jornada arrencarà a les 10 h amb una presentació institucional a càrrec del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. A continuació, s’oferiran les conferències L’orientació avui. Continuar aprenent, la clau de l’èxit, pronunciada per Joana Ferrer, responsable del Servei d’Orientació i Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i Acompanyament 2.0, a càrrec d’Isabel Fernández, cap d’estudis de 3r i 4t d’ESO, i de Roger Lluna, cap d’estudis de batxillerat de l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei. Totes dues xerrades es complementaran amb una explicació sobre el programa de Garantia Juvenil oferta per Neus Olivé, tècnica de Rubí Formació.

En paral·lel a les conferències, de 10 a 15 h, diversos espais del Rubí+D acolliran tastets d’oficis, a banda d’una exposició sobre els itineraris formatius.

La jornada d’orientació comptarà amb la participació dels centres formatius INS Duc de Montblanc, INS La Serreta, INS J. V. Foix, INS Duc de Montblanc, col·legi Regina Carmeli, col·legi Maristes, Escola d’Adults (PFI-PTT) i Escola d’Art i Disseny edRa. Tot i que aquests instituts i escoles organitzaran visites a l’esdeveniment amb els seus alumnes, aquest és obert a l’assistència de qualsevol persona interessada a conèixer l’oferta de formació postobligatòria de la ciutat.