Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament oferirà un taller pràctic dirigit a la gent gran sobre l’ús de l’app de la zona taronja A l’agost, el servei d’estacionament regulat estarà inoperatiu i, per tant, s’hi podrà aparcar sense necessitat de marcar l’hora d’arribada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament oferirà un taller pràctic dirigit a la gent gran sobre l’ús de l’app de la zona taronja

A l’agost, el servei d’estacionament regulat estarà inoperatiu i, per tant, s’hi podrà aparcar sense necessitat de marcar l’hora d’arribada

Les noves places de la zona taronja van entrar en funcionament al febrer (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les noves places de la zona taronja van entrar en funcionament al febrer (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha programat a finals d’octubre el taller Com funciona l’aplicació de la zona taronja d’aparcament?, adreçat a la gent gran de la ciutat. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’inclourà al programa Gaudeix de la vida en gran, és facilitar l’ús d’aquesta eina entre la població major de 60 anys.

La sessió tindrà lloc el dimecres 27 d’octubre a les 10.30 h a l’auditori del Rubí Forma i, per assistir-hi, caldrà inscriure-s’hi prèviament. Les persones assistents hauran de portar un telèfon mòbil al taller per tal de poder practicar amb l’aplicació i resoldre els possibles dubtes que els sorgeixin.

La voluntat de l’Ajuntament és facilitar l’ús d’aquesta eina de control de l’estacionament a les places de la zona taronja a les persones que no estan acostumades a fer servir les noves tecnologies. “L’ús d’aquest sistema ens permet disposar d’una informació molt valuosa per poder millorar el servei. Però havíem detectat que una part de la població no acostumada a utilitzar aplicacions mòbils tenia traves per aparcar a la zona taronja. Com que no volem excloure ningú, hem programat aquest taller adreçat a la gent gran per explicar-los com fer servir l’app. Aquest serà el primer, però en programarem els que calguin”, ha comentat el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz.

La zona taronja funciona de dilluns a dissabte, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. En aquestes franges horàries, les persones que vulguin aparcar en aquestes places han d’obtenir un tiquet d’estacionament gratuït a través de l’app Parkunload o bé accedint a www.parkunload.com/start/. En tots dos casos, cal indicar l’hora d’inici de l’estacionament. Actualment, unes 22.000 persones tenen descarregada l’app.

A l’agost, el servei estarà inoperatiu. L’1 de setembre, les places de zona taronja tornaran a funcionar com és habitual.