Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix una nova edició de la formació de pares i mares Els cursos, adreçats a tres franges d’edat, volen proporcionar a les famílies eines i recursos per a l’educació dels infants i adolescents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix una nova edició de la formació de pares i mares

Els cursos, adreçats a tres franges d’edat, volen proporcionar a les famílies eines i recursos per a l’educació dels infants i adolescents

Sessió anterior de la formació de pares i mares (foto: Localpres).
Sessió anterior de la formació de pares i mares (foto: Localpres)

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Rubí organitza un any més la formació de pares i mares amb l’objectiu de proporcionar a les famílies eines i recursos per al correcte desenvolupament dels fills i filles. Les inscripcions per a la primera edició de cadascun dels cursos es poden formalitzar gratuïtament fins al 16 d’octubre, mentre que en el cas de la segona edició el termini estarà obert fins al 18 de desembre.

La formació es divideix en funció de l’edat dels fills i s’estructura en diverses sessions temàtiques. El curs Som pares, adreçat a pares i mares d’infants de 0 a 3 anys, s’iniciarà el 27 d’octubre i constarà de sis sessions de periodicitat setmanal que abordaran qüestions com el joc, els hàbits de son, menjar i higiene, i les rebequeries, entre d’altres. El curs, impartit per NIM Psicòlogues, tindrà lloc de 17 a 19 h a l’Escola Bressol La Bruna.

La formació per a famílies amb fills de 3 a 12 anys, que duu per títol Fer de pares de manera positiva, s’iniciarà el 21 d’octubre. En aquest cas, les sis sessions previstes aniran a càrrec de l’Associació GRUPS i tractaran temes com l’establiment del vincle afectiu, la comunicació i l’escolta, l’autonomia, l’autoritat i els límits, i les funcions bàsiques de la família. Aquest curs tindrà lloc a l’Escola Pau Casals cada dimecres de 17 a 18.30 h.

En darrer terme, s’ha programat la formació Comunica’t amb el teu fill o filla, adreçada a pares i mares de preadolescents i adolescents. Aquesta constarà de vuit sessions impartides pel coach Isaac Palomares en què s’abordaran qüestions com el llenguatge de l’apropament, l’empatia i acceptació, l’escolta activa, el llenguatge de la motivació i la transmissió de valors, entre d’altres. El curs, que s’ha iniciat aquest dimarts, es fa a l’edifici Rubí+D cada setmana de 19 a 21 h.

Aquesta formació es completarà amb dues xerrades dirigides a famílies amb fills preadolescents i adolescents que tindran lloc al mateix Rubí+D. La primera, El paper de la família en la prevenció del consum de drogues, tindrà lloc el 12 de novembre i anirà a càrrec de Joan Segura, tècnic universitari d’animació sociocultural. L’altra conferència, La família davant la prevenció dels trastorns de l’alimentació, es farà el 26 de novembre i serà impartida per Eva González, tècnica en dietètica i nutrició.

Les inscripcions per a la formació de pares i mares es poden fer a través del correu electrònic educacio@ajrubi.cat, mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament o bé trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 4502. En el cas de les conferències, cal apuntar-s’hi abans del 6 de novembre.

Els cursos Som pares i Fer de pares de manera positiva comptaran amb un servei gratuït d’acollida d’infants per als participants.