Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix suport al col·lectiu LGTBI a través de dues consultes Des de l’octubre, l’Espai Jove Torre Bassas disposa d’un Punt Jove LGTBI que assessora persones entre 12 i 30 anys en temes de diversitat sexual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix suport al col·lectiu LGTBI a través de dues consultes

Des de l’octubre, l’Espai Jove Torre Bassas disposa d’un Punt Jove LGTBI que assessora persones entre 12 i 30 anys en temes de diversitat sexual

El Punt Jove LGTBI atén a la Torre Bassas.
El Punt Jove LGTBI atén a la Torre Bassas

L’Ajuntament de Rubí disposa actualment de dues consultes adreçades al col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals). Aquests serveis estan gestionats per l’associació Acord, especialitzada en assessorament, orientació i recursos sobre diversitat sexual.

La regidoria de Polítiques d’Igualtat ofereix des del 2004 un Servei per a la Diversitat Sexual dirigit a persones lesbianes, bisexuals i/o transsexuals, així com a la seva família i amistats. Durant el 2016, els professionals d’Acord van atendre a través d’aquest recurs un total de nou persones entre els 17 i els 60 anys. Entre els motius de les consultes, figuraven problemes de no acceptació de la diversitat sexual per part de la pròpia persona o de rebuig de la família cap a la transsexualitat d’un fill o filla, conflictes en el si de parelles gais i demandes d’acompanyament en el procés d’hormonació de persones menors d’edat. Per fer ús d’aquest servei, ubicat a l’edifici Rubí Forma (rambleta Joan Miró, s/n), cal concertar visita trucant al 93 581 39 00.

D’altra banda, l’Espai Jove Torre Bassas va estrenar a l’octubre un Punt Jove LGTBI pensat per a persones entre 12 i 30 anys que necessitin assessorament i suport en matèria de diversitat sexual. A data d’avui, aquest servei ha atès cinc consultes sobre qüestions molt diverses que van des de com parlar de l’homosexualitat als pares i mares fins a com gestionar relacions de parella en funció de l’orientació sexual. El Punt Jove LGTBI obre el primer dimarts de cada mes de 16 a 18 h i, per assistir-hi, només cal demanar hora prèviament a través del telèfon 93 699 16 63 o del correu electrònic .

Un treball transversal
L’Ajuntament de Rubí aborda l’atenció i la sensibilització al voltant del col·lectiu LGTBI des de diversos àmbits municipals. Així, a banda dels serveis d’assessorament que s’ofereixen des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat i RubíJove, el consistori organitza i col·labora en diverses iniciatives relacionades amb aquest qüestió.

Des de l’Espai Jove Torre Bassas, s’ha establert una relació contínua amb les entitats AlanMón i el col·lectiu LGTBI Rubí que ha donat lloc a l’organització de diverses activitats, com ara el debat obert 45 anys del moviment LGTBI que va tenir lloc en el marc de la Quinzena commemorativa dels Drets Humans.

Altres equipaments municipals també han acollit propostes de sensibilització envers les persones LGTBI, com és el cas de l’Ateneu, que va organitzar a l’octubre la xerrada Famílies sense armaris. Com acollir la diversitat sexual i de gènere? en coordinació amb la regidoria de Polítiques d’Igualtat.

A més, el consistori ha acompanyat aquesta feina amb accions formatives adreçades a la plantilla municipal. Actualment s’està duent a terme un curs de llenguatge no sexista que inclou entre els seus continguts el tractament dels temes LGTBI i al juny es farà una nova acció sota el títol Claus per la implementació de polítiques d’igualtat i LGTBI dirigida a personal tècnic i responsables de serveis i directors/es d’àrees, així com a persones representants sindicals de l’Ajuntament.

La intenció del consistori és continuar apostant per iniciatives com aquestes, que contribueixin a reduir la discriminació i a fomentar la igualtat entre tota la ciutadania.

Aquest dimecres 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.