Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix nous tallers dins el Programa d’educació nutricional Alumnes de secundària de diversos centres realitzen tallers de prevenció de trastorns alimentaris i d’alimentació saludable https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix nous tallers dins el Programa d’educació nutricional

Alumnes de secundària de diversos centres realitzen tallers de prevenció de trastorns alimentaris i d’alimentació saludable

Als tallers s’ensenya a portar una alimentació saludable.
Als tallers s’ensenya a portar una alimentació saludable

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament organitza un any més diferents tallers dins el Programa d’educació nutricional amb l’objectiu de promoure l’alimentació saludable i prevenir possibles trastorns alimentaris. Un total de 176 alumnes de secundària de diferents centres assisteixen a les sessions.

Aquest dimecres ha tingut lloc al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol el primer dels tallers, dedicat a la promoció de l’alimentació saludable, amb un total de 24 assistents de nivell d’ESO. El 3 de maig, aquesta mateixa sessió es repetirà al Col·legi Balmes, en aquest cas per a 30 nois i noies de 1r d’ESO.

En aquest taller, els alumnes reben informació bàsica sobre nutrició, com ara la composició de la piràmide dels aliments, les funcions que compleixen o quines són les necessitats del cos humà. Durant la sessió, s’intenta que el joves es facin responsables de la seva pròpia salut i se’ls fa reflexionar sobre la influència dels mitjans de comunicació i la publicitat en el seu concepte de bellesa.

Pel que fa al taller de prevenció dels trastorns alimentaris, es tracta d’una activitat teatralitzada que té com a objectiu millorar els hàbits alimentaris, prevenir conductes alimentàries poc adequades, promocionar l’esport i facilitar la detecció de trastorns.

Les sessions s’imparteixen aquest dijous per a un total de 122 alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc.

Tots els programes de promoció de la salut, inclòs el d’educació nutricional, formen part del catàleg d’activitats que l’Ajuntament posa a disposició dels centres educatius de la ciutat cada any per tal que puguin triar aquelles que més els interessen.