Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix ajudes per garantir que cap infant i jove quedi exclòs de la pràctica esportiva per raons econòmiques Aquesta iniciativa sorgeix arran de l’acord que l’equip de govern va assolir amb Convergència Democràtica de Catalunya a principis de mandat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament ofereix ajudes per garantir que cap infant i jove quedi exclòs de la pràctica esportiva per raons econòmiques

Aquesta iniciativa sorgeix arran de l’acord que l’equip de govern va assolir amb Convergència Democràtica de Catalunya a principis de mandat

Els ajuts per facilitar que els infants i joves en edat escolar puguin practicar esport s’han presentat al camp de futbol 25 de Setembre (foto: Localpres).
Els ajuts per facilitar que els infants i joves en edat escolar puguin practicar esport s’han presentat al camp de futbol 25 de Setembre (foto: Localpres)

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimarts les bases dels ajuts per a famílies amb dificultats econòmiques per facilitar que els infants i joves en edat escolar puguin accedir i mantenir la seva participació en una pràctica esportiva. Aquestes subvencions són fruit de l’acord al qual van arribar el govern municipal ─Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)─ i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a principis d’aquest mandat i que va quedar recollit al pressupost municipal de l’exercici 2016.

Durant els propers quatre anys, l’Ajuntament destinarà un total de 360.000 euros ─120.000 euros anuals─ a garantir l’accés i el manteniment de la pràctica esportiva de caràcter federat o extraescolar vinculada als Jocs Esportius Escolars, que es realitzi en una entitat esportiva o AMPA de la ciutat, a tots aquells infants i joves d’entre 4 i 18 anys que, per la seva situació econòmica familiar, no la puguin iniciar o continuar.

"Aquesta proposta és fruit d’un acord amb Convergència Democràtica d’inici de mandat, que per fi ha pres forma. És una voluntat compartida amb aquest grup d’oferir recursos a aquelles famílies que ho necessiten, per tal que els infants i joves puguin gaudir de la pràctica esportiva federada o en jocs esportius escolars sense que la qüestió econòmica sigui un impediment", ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. La primera edil, que s’ha mostrat convençuda que "és una bona proposta i que moltes famílies de la nostra ciutat en podran gaudir", ha explicat que "la concessió de les beques serà per intervals, amb una gradació que va del 0 al 100% ─25, 40, 70 i 100%─ de l’import de la fitxa o de la quota". Per la seva banda, el portaveu de CDC, Víctor Puig, ha comentat que "el que no pot ser de cap de les maneres, i en això estem d’acord tant el PSC com CDC, és que algú es quedi sense fer esport simplement per un motiu econòmic familiar".

Aquesta convocatòria d’ajuts compta amb el consens de totes les forces polítiques del Ple municipal, que van aprovar per unanimitat una moció en aquest sentit a la sessió ordinària del mes de juliol de 2015.

L’acord assolit entre PSC i CDC contempla un pressupost global d’un milió d’euros durant tot el mandat, repartit en 250.000 euros anuals ─120.000 euros destinats als ajuts esportius i la resta, a programes d’entitats culturals i de serveis socials─.

Esport per a tothom
Actualment, a Rubí hi ha uns 4.000 esportistes d’entre 4 i 18 anys, xifra que demostra la bona salut de l’esport base a la ciutat. Tot i així, la davallada del poder adquisitiu de moltes famílies arran de la crisi econòmica ha provocat una baixada de les inscripcions, degut a les dificultats de fer-se càrrec de l’import de la fitxa i de les diverses despeses que acompanyen la pràctica esportiva (calçat, equipament, desplaçaments...).

L’Ajuntament de Rubí fomenta i promociona la pràctica esportiva en edat escolar i de caràcter federat, entenent que beneficia el desenvolupament integral dels infants i joves, millorant la seva salut i qualitat de vida, així com el seu desenvolupament personal i social. 

Imatges relacionades

L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el portaveu de CDC, Víctor Puig, han presentat conjuntament aquestes ajudes (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez, i el portaveu de CDC, Víctor Puig, han presentat conjuntament aquestes ajudes (foto: Localpres)