Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix a les famílies una àmplia diversitat d’activitats a través del programa Efecte E Entre els mesos de gener i març s’han plantejat una cinquantena de propostes, des de xerrades fins a tallers i audicions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ofereix a les famílies una àmplia diversitat d’activitats a través del programa Efecte E

Entre els mesos de gener i març s’han plantejat una cinquantena de propostes, des de xerrades fins a tallers i audicions

Les activitats proposades estan adreçades a les famílies de Rubí (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler).
Les activitats proposades estan adreçades a les famílies de Rubí (foto: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler)

Les famílies de Rubí podran gaudir aquest trimestre d’una cinquantena d’activitats en el marc del programa Efecte E. La programació, amb la qual es vol donar resposta a les necessitats actuals d’infants i adults, inclou propostes ben diverses, des de sessions on els contes són els protagonistes fins a activitats musicals o teatrals, passant per iniciatives sobre ciència, salut o cinema, entre d’altres.

El procés d’educar comença a la família, continua a l’escola i es manté en totes aquelles activitats que provoquen una adquisició de competències per part de l’alumnat. Partint d’aquesta base, el consistori ha presentat aquest nou recull de propostes pels mesos de gener a març. “Creiem que una iniciativa així està a l’alçada d’un municipi que aposta per ser una veritable Ciutat dels infants, com així queda recollit en un dels eixos del Pla d’Infància, on es remarca la necessitat de treballar en l’acompanyament de les famílies”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Activitats diverses per a les famílies
Transmetre passió per la lectura és un dels eixos vertebradors de la programació, amb diverses sessions de l’Hora del conte, l’Story time i el Nascuts per llegir. També s’ha plantejat un taller de narració de proximitat adreçat a persones que vulguin aprendre a explicar contes.

La música és un altre dels continguts ben presents en aquest recull de propostes. Així, s’han programat diverses sessions de música per a petita infància i per a famílies i una altra dirigida a embarassades. Paral·lelament, també s’ofereix un taller d’instruments reciclats.

El teatre i el cinema també tenen cabuda en aquesta nova programació, amb activitats com RubiCine o Teatre per a petita infància i un espectacle de titelles.

L’experimentació és fonamental a l’hora d’adquirir nous coneixements. Per aquest motiu s’han programat els tallers TrastLab i sessions de ciència i tecnologia.

Es faran igualment xerrades sobre diversos temes d’interès per a les famílies: Alimentació saludable a la infància, L’hàbit de la higiene bucodental en els infants, Primers auxilis, I ara ha de començar P3 o I ara ha de començar l’institut. També s’ha organitzat el curs Comunica’t amb el teu fill o filla: eines per a millorar la relació familiar, en el marc del qual s’abordaran temes com ara el llenguatge de l’apropament, l’empatia i l’acceptació, el lideratge familiar o l’escolta activa, entre d’altres.

L’oferta d’Efecte E es completa amb activitats de creació artística: els tallers d’art Narrart i l’activitat Arts & Crafts.

Algunes d’aquestes propostes requereixen inscripció prèvia, que s’ha de formalitzar a través del correu electrònic .

Fitxers relacionats