Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obre el termini per inscriure’s al Concurs de Comparses de Carnaval L'Associació d’alumnes i exalumnes de l’escola edRa +e també convoca la 37a edició del Concurs de Màscares, obert a persones de totes les edats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament obre el termini per inscriure’s al Concurs de Comparses de Carnaval

L'Associació d’alumnes i exalumnes de l’escola edRa +e també convoca la 37a edició del Concurs de Màscares, obert a persones de totes les edats

Les comparses desfilaran a la gran rua del 10 de febrer (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les comparses desfilaran a la gran rua del 10 de febrer (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí convoca el Concurs de Comparses de Carnaval 2024. El certamen premiarà els tres millors grups, segons el criteri del jurat, amb 1.400 €, 700 € i 400 € bruts respectivament.

El Concurs de Comparses es dirimirà en el marc de la gran rua de Carnaval, que tindrà lloc el dissabte 10 de febrer. Està obert a grups amb un mínim de cinc integrants, que seran avaluats segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i els elements complementaris de figuració.

El jurat d’aquesta edició estarà format per membres de l’Esbart Dansaire de Rubí, coincidint amb la recent commemoració del centenari de l’entitat. Aquests circularan per la rua d’incògnit, fomentant d’aquesta manera que les comparses representin les seves coreografies i figures en moviment durant tota la rua.

El termini per inscriure’s al Concurs de Comparses de Carnaval finalitzarà el 31 de gener. Les inscripcions s’hauran de fer mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament o a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

        

37è Concurs de Màscares

El Concurs de Màscares organitzat per l’Associació d’alumnes i exalumnes de l’escola edRa +e complirà 37 edicions aquest Carnaval. El certamen està obert a qualsevol persona més gran de 4 anys i es divideix en les següents categories: de 4 a 9 anys (categoria A), de 10 a 15 anys (categoria B) i de 16 en endavant (categoria C), a banda d’una nova per a màscares digitals (categoria D).

Les persones participants podran presentar una única màscara original que no hagi pres part en cap altre concurs. Les obres s’hauran de lliurar a la consergeria de l’edifici de l’Escardívol (c. Joaquim Blume, s/n) entre el dilluns 29 de gener i el divendres 2 de febrer, de 9 a 21 h.

En el cas de la categoria D, els i les participants hauran de fer una màscara digitalment i penjar-ne una fotografia a Instagram fent-hi constar l’etiqueta #37concursdemascares i la menció al compte d’edRa (@edradisseny). També hauran d’enviar la butlleta de participació i una imatge de la màscara al correu concurs@artedra.net.

El veredicte del concurs es farà públic el dijous 8 de febrer, a les 19.30 h, coincidint amb la inauguració de l'exposició de màscares a la sala Pepa de Haro d'edRa. La mostra restarà oberta fins al 21 de febrer.

Tots els infants participants a la categoria A rebran un premi sorpresa. Pel que fa a la categoria B, la persona guanyadora rebrà 70 € en material artístic, mentre que l’accèssit serà recompensat amb material per valor de 30 €. En el cas de la categoria C, l’autor/a de la màscara guanyadora rebrà material artístic valorat en 100 € i la possibilitat d’assistir gratuïtament a un taller trimestral d’edRa. La persona que obtingui l’accèssit en aquesta categoria rebrà material artístic per valor de 75 €. A la categoria D, hi haurà un únic premi consistent a material artístic valorat en 75 €.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

Cartell del 37è Concurs de Màscares (disseny: edRa)
Cartell del 37è Concurs de Màscares (disseny: edRa)