Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obre la convocatòria per optar als ajuts al transport escolar Les famílies de l’Escola Joan Maragall i l’Institut JV Foix usuàries d’aquest servei poden presentar la seva sol·licitud fins al 24 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament obre la convocatòria per optar als ajuts al transport escolar

Les famílies de l’Escola Joan Maragall i l’Institut JV Foix usuàries d’aquest servei poden presentar la seva sol·licitud fins al 24 de novembre

Alumnes de l'Escola Joan Maragall fent ús del transport escolar (foto: Localpres).
Alumnes de l'Escola Joan Maragall fent ús del transport escolar (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha obert aquest dilluns 10 de novembre la convocatòria per optar als ajuts al transport escolar d’educació infantil de segon cicle i educació primària de l’Escola Joan Maragall i d’educació secundària obligatòria de l’Institut JV Foix corresponents al curs 2014-2015. Amb aquestes subvencions, incloses al Pla de mesures anticrisi 2014, el Consistori vol garantir l’accés al servei a les famílies amb més dificultats econòmiques.

La convocatòria contempla ajuts del 100% per aquells sol·licitants amb una renda familiar màxima equivalent a l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (7.967 €) + 1.000 € per cada membre de la família restant-ne un. Les subvencions cobreixen el 66% del preu públic del servei de transport escolar, donat que l’altre 33% ja l’assumeix l’Ajuntament per a tots els usuaris, sigui quina sigui la seva situació econòmica.

Un total de 270 alumnes (202 de l’Escola Joan Maragall i 68 de l’Institut JV Foix) poden optar a aquests ajuts. Les sol·licituds i la documentació corresponent es poden presentar a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) fins al 24 de novembre.

Acord per mantenir el servei
A principis d’any, l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament van subscriure un acord que garantia el manteniment del transport escolar no obligatori al municipi durant els propers dos cursos, atenent a les característiques de Rubí i a la situació geogràfica dels dos centres educatius implicats. La decisió suposava la corresponsabilitat de les dues administracions i les famílies, de manera que, a partir d’aquest curs 2014-2015, el cost real del servei que no queda cobert pel preu públic és assumit a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat.

Pel que fa al cost que han d’abonar les famílies, per segon any consecutiu l’Ajuntament paga a tots els usuaris un dels tres rebuts, amb un import variable, de fins a un màxim de 90 €, en funció de si els sol·licitants tenen dret o no a bonificacions. El curs 2013-2014, el Consistori va destinar 31.740 € a pagar aquesta tercera part del preu públic del transport escolar a un total de 411 alumnes (249 de l’Escola Joan Maragall i 162 de l’Institut JV Foix).

D’altra banda, l’Ajuntament també ofereix ajuts d’un màxim de 100 € als alumnes d’ensenyament postobligatori de l’Institut JV Foix que facin servir el bus urbà per arribar al centre i presentin les targetes T-estudiant emprades. D’aquesta manera es vol donar cobertura a un col·lectiu que, segons la normativa de la Generalitat de Catalunya, no té dret al servei de transport escolar discrecional.