Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament lliura mitja tona de joguines a ASAV perquè 300 infants vulnerables de la ciutat tinguin regal aquest Nadal La campanya de recollida de joguines "Encara poden donar molt de joc!" té una doble vessant solidària i mediambiental i és vigent durant tot l’any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament lliura mitja tona de joguines a ASAV perquè 300 infants vulnerables de la ciutat tinguin regal aquest Nadal

La campanya de recollida de joguines "Encara poden donar molt de joc!" té una doble vessant solidària i mediambiental i és vigent durant tot l’any

Les joguines recollides durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’han lliurat a l’entitat ASAV (foto: Ajuntament de Rubí).
Les joguines recollides durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’han lliurat a l’entitat ASAV (foto: Ajuntament de Rubí)

La ciutadania ha tornat a col·laborar amb la campanya Encara poden donar molt de joc!, en el marc de la qual es recullen joguines per a les famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat. A l’edició nadalenca d’aquesta iniciativa s’han recopilat un total de 500 quilos de jocs i joguines, que ja han estat lliurats a l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) perquè les faci arribar als infants més vulnerables del municipi.

Un total de 300 nens i nenes d’entre 0 i 12 anys rebran aquests regals, gràcies als voluntaris i voluntàries d’ASAV, encarregats de fer el repartiment.

En aquesta edició, la ciutadania ha donat diverses tipologies de joguines, entre les quals destaquen jocs de taula, bicis i tricicles, peces de construcció i jocs de primera infància, com ara encaixos de peces o musicals. 

Amb motiu de la COVID-19, les donacions es desinfectaran degudament abans de ser lliurades a les famílies. Per raons sanitàries, no s'han acceptat peluixos, ninots amb cabell o roba o altres joguines fetes amb material tèxtil. Tampoc s'han admès joguines de caire bèl·lic o sexista. El personal voluntari revisa cadascuna de les donacions abans del seu lliurament per comprovar que les joguines estiguin completes.

La ciutadania ha participat en aquesta campanya portant les joguines als diferents punts de recollida durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus: la Deixalleria de Cova Solera, els punts de la Deixalleria Mòbil i les escoles Rivo Rubeo, Ribes, Joan Maragall i Torre de la Llebre. Durant tot l’any, es poden continuar aportant joguines que ja no es fan servir a les deixalleries municipals.

Encara poden donar molt de joc! és una proposta solidària impulsada pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament de Rubí que, a més de tenir una vessant solidària, evita que recursos que encara tenen vida útil vagin a parar a l’abocador. En aquesta ocasió, s’ha previngut mitja tona de residus en forma de joguines.