Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament, la Creu Roja i Agbar despleguen el Programa ONA Activa’t per contribuir a la transformació sociolaboral a Rubí La iniciativa té com a objectiu principal fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-les en el procés de recerca de feina i treball digne https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament, la Creu Roja i Agbar despleguen el Programa ONA Activa’t per contribuir a la transformació sociolaboral a Rubí

La iniciativa té com a objectiu principal fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-les en el procés de recerca de feina i treball digne

Representants de l'Ajuntament, la Creu Roja i Agbar després de la signatura del conveni (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Representants de l'Ajuntament, la Creu Roja i Agbar després de la signatura del conveni (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Ana María Martínez Martínez, alcaldessa de Rubí, Lidia Lanuza Orduna, presidenta de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, i Felipe Campos Rubio, director d’Acció Social d’Agbar, han signat aquest dimecres el conveni per posar en marxa el Programa ONA Activa’t (Ocupació, Necessitats bàsiques i Acompanyament), dirigit a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries del fons de solidaritat d’aquest municipi del Vallès Occidental.

A través d’aquest programa social, es volen potenciar les competències personals i laborals de les persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques perquè puguin accedir a feines de qualitat. L’objectiu és fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-les en el procés de recerca de feina i treball digne.

El Programa ONA Activa’t contempla les diferents fases d’acompanyament de la persona que es troba en situació d’atur. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial de situació respecte de l’ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant. A partir d’aquí, el programa preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament a l’entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació en el programa.

A través d’aquesta aliança entre l’Ajuntament de Rubí, la Creu Roja i Agbar, el Programa ONA Activa’t acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 10 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegibles, les persones participants han de ser perceptores del fons de solidaritat de Rubí.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, ha declarat: “Les empreses subministradores juguen un paper important a l’hora de detectar nous casos de vulnerabilitat o evitar la seva cronificació. Fa anys que Agbar ho entén així i que col·labora amb l’Ajuntament per mitigar la situació de la ciutadania en risc d’exclusió mitjançant el fons de solidaritat i diferents bonificacions. Ara, aquest Programa ONA Activa’t ens permet fer un pas més i obrir noves oportunitats per a aquesta població més vulnerable, acompanyant-la en la cerca d’una feina que li proporcionarà seguretat econòmica però també mental”.

A més, la presidenta de la Creu Roja a les comarques barcelonines, Lidia Lanuza Orduna, ha destacat que “aquesta gran aliança ens permet mantenir el compromís de posar les persones al centre i acompanyar aquelles que es troben amb majors obstacles a l'hora d'accedir al mercat laboral. Treballem activament per eliminar les barreres que impedeixen que les persones accedeixin a oportunitats laborals justes i equitatives. Som fermes defensores de la igualtat d'oportunitats i tracte en l'ocupació. L'ONA Activa't ens permetrà fortificar les competències de les persones participants, formar-les perquè estiguin millor preparades per al nou mercat laboral, promovent la seva autonomia i l'autoestima perquè tinguin l'oportunitat de prosperar i assolir el seu màxim potencial.”

Per la seva part, el director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos Rubio, ha remarcat: “És clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA Activa’t, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. Campos ha remarcat l’impuls d’iniciatives com aquesta “dirigides a tenir un impacte social positiu i que pretenen contribuir a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda.”

Objectius de Desenvolupament sostenible