Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament introdueix millores acústiques a la pista Francesc Calvo per evitar molèsties al veïnat De moment s’han instal·lat panells absorbents del so a la graderia i, properament, també s’intervindrà al paviment de la zona del públic i a la tanca esportiva https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-introdueix-millores-acustiques-a-la-pista-francesc-calvo-per-evitar-molesties-al-veinat/@@images/image/preview

L’Ajuntament introdueix millores acústiques a la pista Francesc Calvo per evitar molèsties al veïnat

De moment s’han instal·lat panells absorbents del so a la graderia i, properament, també s’intervindrà al paviment de la zona del públic i a la tanca esportiva

L’any passat, l’Ajuntament va encarregar un estudi acústic a una empresa especialitzada (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’any passat, l’Ajuntament va encarregar un estudi acústic a una empresa especialitzada (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha impulsat millores acústiques a la pista poliesportiva Francesc Calvo amb l’objectiu de reduir les molèsties al veïnat durant els entrenaments i els partits. Les actuacions se van iniciar al desembre amb la col·locació de panells fonoabsorbents a la zona de les graderies, i està previst que s’ampliïn durant els propers mesos.

La intervenció del Consistori respon a les queixes expressades per l’associació de veïns de Les Torres-Rubí 2000 i per altres residents a la zona. Segons aquestes, les persones que viuen a prop de la pista pateixen alts nivells de soroll produïts per la pròpia activitat esportiva que s’hi realitza.

L’any passat, l’Ajuntament va encarregar un estudi acústic a una empresa especialitzada que va confirmar que els principals focus de les molèsties eren l’impacte dels discs d’hoquei a la tanca esportiva i els crits i cops d’ànim de les persones que acompanyen i donen suport als equips. Davant d’això, l’estudi plantejava tot un seguit de propostes per poder reduir aquests sorolls i, d’aquesta manera, fer compatible l’activitat de la instal·lació i el benestar del veïnat.

La primera actuació es va executar el passat desembre i va consistir en la instal·lació de panells acústics a la zona de la graderia, per tal de reduir la percepció del soroll produït pel públic. Aquesta mesura, amb un cost de 20.000 €, ja està donant els seus resultats i es preveu ampliar-la properament a altres punts de la grada i a les cantonades de l’equipament més properes als edificis. Juntament amb aquesta actuació, també s’ha plantejat substituir el paviment de la zona reservada al públic per plaques de fusta, amb l’objectiu de disminuir les molèsties que provoca el repic de peus de l’animació; i revestir el fons de la tanca esportiva amb material fonoabsorbent per esmorteir el soroll dels cops dels discs d’hoquei.

Imatges relacionades

Instal·lació de panells acústics a la zona de la graderia
Instal·lació de panells acústics a la zona de la graderia