Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament intensifica la neteja de la ciutat El consistori farà arribar una queixa formal a Fomento de Construcciones y Contratas, empresa que actualment presta el servei a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament intensifica la neteja de la ciutat

El consistori farà arribar una queixa formal a Fomento de Construcciones y Contratas, empresa que actualment presta el servei a Rubí

Una de les accions previstes és el reforç de la neteja amb aigua a pressió.
Una de les accions previstes és el reforç de la neteja amb aigua a pressió

El govern municipal vol millorar la neteja de la ciutat amb l’objectiu de donar resposta a les demandes de la ciutadania. Per aquest motiu, ha previst tot un seguit d’actuacions per posar la ciutat al dia en matèria de neteja i recollida d’escombraries.

Una de les accions que ja s’han iniciat ha estat el reforç del servei de neteja de contenidors amb un camió rentacontenidors. Així, a partir d’ara, la neteja dels contenidors de les fraccions orgànica i resta passarà a ser setmanal, aproximadament.

Aquest mes de juliol també s’ha intensificat el buidat dels contenidors de recollida selectiva d'envasos i de paper-cartró, parant especial atenció a aquells que, de manera més habitual, s'omplen durant aquestes dates d'estiu. Aquests reforços és previst que s’allarguin fins a finals de setembre.

Properament, el servei de Gestió de Residus també augmentarà la neteja amb aigua a pressió a tota la trama de la ciutat. D’una banda, amb la nova màquina dual incorporada recentment, que a partir d’ara treballarà a doble torn (matí i tarda). I, de l’altra, actuant especialment i de manera focalitzada en les taques de les voreres, gràcies a les furgonetes hidronetejadores (també en torn de matí i tarda).

Paral·lelament, es reforçaran les recollides dels abandonaments de residus a l’entorn dels contenidors, especialment els ubicats a les urbanitzacions, però també dels contenidors de la resta de la ciutat. Aquestes actuacions es preveu que comptin amb aquest reforç fins a finals d’any.

El govern municipal també vol reforçar la percepció de la neteja de la ciutat actuant sobre les herbes que creixen als escossells i a les voreres. Per realitzar aquesta tasca, es preveu contractar plans d’ocupació a partir del darrer trimestre de l’any.

La ciutadania ens està fent arribar queixes sobre l’estat de molts carrers i places de Rubí. I tenen raó: molts estan bruts. I això és una cosa que no ens podem ni volem permetre”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez. La primera edil ha assegurat: “Farem tot el que estigui a les nostres mans per fer de Rubí una ciutat neta. Ja hem fet diversos plans de xoc per posar la ciutat al dia i, sens dubte, ens cal la complicitat de la ciutadania per mantenir Rubí neta i digne”.

Prioritat: una ciutat neta
A banda d’aplicar aquests reforços, l’Ajuntament de Rubí té previst dur a terme altres actuacions. D’una banda, traslladarà el malestar de la ciutadania i del mateix consistori respecte a l’estat de la neteja de la ciutat a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l’empresa que actualment presta aquest servei a Rubí. A la vegada, també li exigirà més proactivitat a l’hora de dur a terme la feina.

Una altra de les accions previstes és millorar el control de la gestió de FCC, amb l’objectiu d’assegurar que compleix tot allò que se li demana. En aquest sentit, l’Ajuntament té la intenció d’intensificar el seguiment del compliment del contacte de neteja.

Paral·lelament, també s’inspeccionarà l’estat de la neteja de les terrasses de bars i restaurants i es durà a terme una nova campanya per recordar als comerços que han de dipositar cada fracció de residus al contenidor corresponent.

El proper contracte de gestió de residus i neteja que es licitarà incorporarà moltes d’aquestes mesures, així com nova maquinària i un increment de la freqüència de la neteja.