Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la un nou model de gronxador inclusiu per garantir el dret a jugar dels infants amb diversitat funcional La intenció del consistori és col·locar els nous gronxadors en una desena de zones de joc infantils de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament instal·la un nou model de gronxador inclusiu per garantir el dret a jugar dels infants amb diversitat funcional

La intenció del consistori és col·locar els nous gronxadors en una desena de zones de joc infantils de la ciutat

Alguns infants del CEE Ca n’Oriol ja han pogut gaudir del nou gronxador (foto: Localpres).
Alguns infants del CEE Ca n’Oriol ja han pogut gaudir del nou gronxador (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat la instal·lació d’un nou model de gronxador adaptat per a persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de garantir el dret a jugar de tots els infants de la ciutat. El primer d’aquests jocs s’ha col·locat aquest dilluns a la plaça del Doctor Guardiet i properament se’n posaran altres nou al parc de les Olimpíades i a les places de Ramon Rusiñol, Onze de Setembre, Marquès de Barberà, Nova de Can Fatjó, Progrés, Constitució, Mercat i Sol.

Aquests gronxadors inclusius substituiran els que ja va instal·lar l’Ajuntament ara fa un any en aquests mateixos emplaçaments i que han deixat de ser aptes per a infants amb diversitat funcional per culpa de l’acció incívica d’alguns ciutadans, que s’han emportat els arnesos de protecció. El nou model, en canvi, amb un cost de 800 € + IVA per unitat, disposa d’arnesos fixes amb tancament de seguretat que prevenen el vandalisme. “Treballarem perquè tothom entengui que, a vegades, les accions incíviques a qui ataquen és als col·lectius més vulnerables i que la convivència a la nostra ciutat passa perquè tothom ens corresponsabilitzem de la necessitat de tenir parcs on el nens amb dificultats puguin tenir els mateixos drets que aquells que no les tenen”, ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Els gronxadors que se substitueixin es recol·locaran en altres zones de la ciutat ja que, tot i que no són adequats per a l’ús d’infants amb problemes motrius, sí que poden ser utilitzats per altres nens. En el cas concret de la cadireta que s'ha tret de la plaça del Doctor Guardiet, es tornarà a equipar amb arnesos i es traslladarà al pati del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol a petició de les famílies.

Segons ha avançat l’alcaldessa, la voluntat de l’Ajuntament és acabar dotant totes les zones d’esbarjo de la ciutat de jocs inclusius que garanteixin el dret a jugar a tots els nens i nenes de la ciutat. Com ha recordat, l’“obsessió d’aquest govern municipal és treballar per tenir una ciutat amb igualtat d’oportunitats per a tothom. En l’àmbit dels serveis a les persones i en l’àmbit social, el Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional és prioritari”. Un objectiu que Martínez ha vinculat amb tot el treball que s’està desenvolupant des de l’Ajuntament per aplicar la visió d’infància a tot allò que es fa a la ciutat.

Atenció a la diversitat funcional
La instal·lació de gronxadors inclusius és una de les accions que ha desenvolupat l’Ajuntament durant aquest mandat amb l’objectiu de fer de Rubí una ciutat plenament integradora. Amb el Pla d’atenció a la diversitat funcional com a full de ruta, el consistori també ha impulsat la posada en marxa de diversos recursos adreçat a les persones amb diversitat funcional, com ara una oficina, un catàleg de serveis i una taula de participació, que se sumen a l’aposta decidida per la societat municipal Font del Ferro, que s’ha traduït en la contractació de noves persones al seu Centre Especial de Treball.