Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la reductors de velocitat a l’avinguda de l’Estatut per pacificar el trànsit Aquesta via disposarà d’una desena de nous elements que obligaran els vehicles a disminuir la circulació fins als 30 km/h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament instal·la reductors de velocitat a l’avinguda de l’Estatut per pacificar el trànsit

Aquesta via disposarà d’una desena de nous elements que obligaran els vehicles a disminuir la circulació fins als 30 km/h

Els nous coixins berlinesos forçaran els conductors a reduir la velocitat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els nous coixins berlinesos forçaran els conductors a reduir la velocitat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dimecres i dijous, l’Ajuntament està instal·lant nou elements reductors de la velocitat a l’avinguda de l’Estatut amb l’objectiu de pacificar el trànsit en aquest eix viari, en clara sintonia amb la voluntat del Govern local de convertir aquesta avinguda en una via plenament urbana. Amb aquesta actuació, el Consistori vol incrementar la seguretat dels desplaçaments de la ciutadania ─tant de les persones que circulen en vehicle com de les que van a peu─ i, a la vegada, millorar la qualitat de vida en aquesta zona.

Volem que l’avinguda de l’Estatut deixi de ser una via de pas entre ciutats. Tot i que hi continuarà havent trànsit de vehicles, la nostra voluntat és que aquest sigui menor i que, a més, es redueixi la velocitat, amb l’objectiu de crear un espai més amable, on es prioritzi el passeig dels rubinencs i els rubinenques”, ha assegurat el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto Ortiz.

La necessitat d’aconseguir una bona cohabitació entre la circulació de vehicles i vianants requereix que la velocitat dels vehicles no sobrepassi uns determinats límits. Els coixins berlinesos, unes plataformes elevades d’asfalt que se situen a la calçada, obliguen els turismes a passar-hi pel damunt, fet que força els conductors a reduir la velocitat fins als 30 km/h. En canvi, permeten que els autobusos puguin circular sense patir l'efecte de l'elevació, ja que l'amplada d'aquest tipus de vehicles fa que el coixí quedi entre les rodes.

Els nous elements reductors de velocitat s’ubiquen prop de les confluències entre l’avinguda de l’Estatut, l’avinguda de les Olimpíades i el carrer de Sabadell (3), l’avinguda de l’Estatut i el carrer de Múrcia (2) i l’avinguda de l’Estatut, el carrer de les Basses i el carrer de Galícia (4), sempre en tots dos sentits de la circulació.

Paral·lelament, també s’està repassant la pintura viària a diferents punts de la ciutat, com ara al Camí d’Ullastrell amb carrer de Sant Esteve, als carrers Piscines, Navas de Tolosa, Francesc Rovira, Abat Escarré, Saragossa, Pastora, Lleó, València i a la confluència entre l’avinguda de la Llana i el Torrent del Manà.