Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament informa la Mesa de Seguiment dels Abocadors de la presentació del PAE de Can Balasc El document presentat per la mercantil AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL s'ajusta a la legislació aplicable, motiu pel qual la Junta de Govern Local ha d'acordar la seva admissió a tràmit https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament informa la Mesa de Seguiment dels Abocadors de la presentació del PAE de Can Balasc

El document presentat per la mercantil AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL s'ajusta a la legislació aplicable, motiu pel qual la Junta de Govern Local ha d'acordar la seva admissió a tràmit

La Mesa de Seguiment dels Abocadors s’ha reunit aquest dilluns al vespre a la Sala de Plens (foto: Ajuntament – Localpres).
La Mesa de Seguiment dels Abocadors s’ha reunit aquest dilluns al vespre a la Sala de Plens (foto: Ajuntament – Localpres)

L’Ajuntament ha convocat aquest dilluns la Mesa de Seguiment dels Abocadors per informar els seus membres de les novetats vinculades a l’abocador de Can Balasc. Segons s’ha explicat en aquesta reunió, el passat 24 d’octubre AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias, SL va presentar al registre d’entrada del Consistori el Projecte d’Actuació Específica (PAE) en sòl no urbanitzable relatiu a l’abocador de Can Balasc per a dur a terme l’activitat de dipòsit de residus en aquest espai.

Després d'un primer anàlisi del PAE per part dels tècnics municipals, s'ha conclòs que conté la documentació exigida per la legislació aplicable i que les seves determinacions s'adeqüen al planejament sectorial, territorial i urbanístic, motiu pel qual la Junta de Govern Local l'ha d'admetre a tràmit i sotmetre'l a informació pública pel termini d'un mes a efectes de presentació d'al·legacions.

Un cop finalitzat el termini d'informació pública, a la vista del resultat de la mateixa, de les conclusions dels informes sectorials i de la possible esmena de les deficiències que s'hagin assenyalat en els informes tècnics municipals, el Consistori haurà de resoldre sobre l'aprovació prèvia del projecte o la seva denegació.

Pas de vehicles per la carretera d’Ullastrell
La Plataforma Rubí Sense Abocadors ha expressat el seu malestar davant el fet que, tot i la vigent prohibició de pas de camions de gran llargària pel Camí d’Ullastrell, alguns vehicles de gran tonatge continuen circulant per aquesta via. Cal recordar que, al juliol de 2012, l’Ajuntament va dictar un decret en què s’establien les mesures de restricció de pas de vehicles amb una longitud superior als 12 metres pel Camí d’Ullastrell. 

La Policia Local ha explicat que existeix un gran trànsit de camions en aquest punt, però que en el marc dels controls que realitzen els agents, no s’ha detectat cap vehicle que superi les mides màximes permeses.