Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament informa a la comissió cívica del projecte Buits plens que les obres començaran la setmana vinent També s’ha emplaçat els membres d’aquest òrgan a proposar activitats per tal d’inaugurar la remodelació dels dos solars inclosos al projecte https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-informa-a-la-comissio-civica-del-projecte-buits-plens-que-les-obres-comencaran-la-setmana-vinent/@@images/image/preview

L’Ajuntament informa a la comissió cívica del projecte Buits plens que les obres començaran la setmana vinent

També s’ha emplaçat els membres d’aquest òrgan a proposar activitats per tal d’inaugurar la remodelació dels dos solars inclosos al projecte
Aquesta ha estat la segona vegada que s’ha reunit la comissió cívica del projecte Buits plens (foto: Localpres).
Aquesta ha estat la segona vegada que s’ha reunit la comissió cívica del projecte Buits plens (foto: Localpres)

Aquest dimecres s’ha reunit novament la comissió cívica del projecte Buits plens, un òrgan que ha de vetllar per la transparència de tot el procés. Amb aquesta iniciativa, inclosa en el Pla de mesures anticrisi 2014, l’Ajuntament ha volgut donar la paraula als ciutadans perquè fossin ells qui decidissin com recuperar, per a un ús social, dos espais que actualment no es fan servir. Durant la reunió, la segona des que es va iniciar el projecte, el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha donat a conèixer que les obres s’iniciaran a mitjans de la setmana vinent.

Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Connatura SLL, que executarà tant el projecte Passera –l’actuació que es durà a terme al solar de la plaça Pearson–, com la proposta Espai compartit –que s’executarà al solar del c/ Primer de Maig–. Les obres és previst que finalitzin a finals de desembre.

En el decurs de la reunió, el coordinador de l’àmbit de Presidència, Michael Donaldson, ha instat els membres de la comissió a pensar en una futura festa ciutadana per tal de celebrar que la ciutat disposarà properament de dos nous espais.

La comissió cívica de Buits plens està formada per 4 representants de la ciutadania, escollits pels propis participants al procés, i pels representants dels partits polítics presents al Ple municipal. La comissió, que es va reunir per primera vegada al juliol, s’encarrega de fer un seguiment del projecte i de la seva adjudicació i execució.

Projectes escollits per la ciutadania
A finals de maig, una quarantena de ciutadans va participar en una primera sessió per debatre i analitzar les problemàtiques i necessitats d’espai públic a la ciutat en general i, en particular, al voltant dels dos solars. A mitjans de juny es van tornar a reunir per, d’una banda, conèixer les diferents propostes de disseny i, de l’altra, debatre’n els avantatges i inconvenients i acabar escollint, mitjançant votació, l’escenari que van considerar més adequat per a cada solar públic. 

En el cas del solar de la plaça Pearson, un 71,5% dels participants es va decantar per l’opció Passera, que consisteix en incorporar un recorregut dins del solar que definirà 4 àmbits d’ús diferents, pensats per a un públic intergeneracional. Així, s’ha ideat un espai de jocs infantils amb sorral, una zona d’ombra i de repòs pensada especialment per a la gent gran, un espai destinat als joves, en el qual s’integren part dels murs existents per a ser suport d’expressions artístiques, i un darrer espai tipus escenari, pensat per tota la ciutadania. Aquesta proposta conserva la majoria de murs existents actualment i ofereix a aquest espai un caràcter més íntim, per a fer-hi activitats més recollides.

En el cas del solar del c/ Primer de Maig, un 64% dels assistents va escollir l’opció Espai compartit. Es tracta d’una proposta que planteja deixar l’aparcament que hi ha actualment tal com està, on hi aparquen poc més d’una vintena de vehicles, i actuar al talús existent. Amb aquesta proposta es conservaran bona part de les places d’estacionament actuals i, a més, es netejarà la vegetació del talús, es crearà una passarel·la i es construirà un boulder (un petit rocòdrom) aprofitant la verticalitat del talús. Aquest espai pretén ser la porta d’entrada del futur parc de la Serreta.