Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa un projecte per empoderar les dones amb discapacitat La iniciativa es posarà en marxa a partir de l’octubre amb un primer grup d’entre 12 i 15 dones, que es reuniran setmanalment https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament impulsa un projecte per empoderar les dones amb discapacitat

La iniciativa es posarà en marxa a partir de l’octubre amb un primer grup d’entre 12 i 15 dones, que es reuniran setmanalment

Reunió preliminar per preparar les futures sessions (foto: Ajuntament de Rubí).
Reunió preliminar per preparar les futures sessions (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí treballa en un projecte que té com a objectiu empoderar les dones amb diversitat funcional i dotar-les d’un espai de trobada per compartir les seves necessitats, inquietuds i reptes. La iniciativa arrencarà a l’octubre amb un primer grup d’entre 12 i 15 persones amb diferents tipus de discapacitat: física, intel·lectual, sensorial o amb una patologia de salut mental.

Aquest projecte està impulsat pel Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament i les persones referents en benestar comunitari dels centres d’atenció primària Anton de Borja, Sant Genís i Mútua de Rubí, amb la intenció de combatre l’exclusió i aïllament que poden patir les dones amb discapacitat en certs àmbits. “Entenem que són necessaris programes d’assessorament i acompanyament específics pensats per a col·lectius específics, en aquest cas les dones amb discapacitat, que donin resposta a les seves necessitats i interessos, i que alhora ens permetin detectar possibles situacions de risc i vulnerabilitat. Cal que siguem sensibles a les singuralitats de tothom”, ha dit la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo.

Aquest divendres, ha tingut lloc una trobada preliminar amb diferents dones amb discapacitat per recollir les seves inquietuds i interessos i així poder dissenyar les futures sessions. Les persones que participaran en aquesta primera edició del projecte seran derivades des de diferents serveis i entitats, com ara l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, els Serveis Socials Bàsics, el Servei de Salut Pública, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona o els centres d’atenció primària, entre d’altres.

Les sesssions de grup es faran amb periodicitat setmanal i seran conduïdes per psicòlogues dels CAP de Rubí.

Objectius de Desenvolupament sostenible