Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa noves accions per garantir l’alimentació bàsica dels infants durant l’estiu La proposta del Consistori inclou un nou casal en què els menors hi participaran acompanyats dels seus pares https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-impulsa-noves-accions-per-garantir-l2019alimentacio-basica-dels-infants-durant-l2019estiu/@@images/image/preview

L’Ajuntament impulsa noves accions per garantir l’alimentació bàsica dels infants durant l’estiu

La proposta del Consistori inclou un nou casal en què els menors hi participaran acompanyats dels seus pares

La regidora de Serveis Socials, Marta Garcia, i l'alcaldessa, Ana María Martínez.
La regidora de Serveis Socials, Marta Garcia, i l'alcaldessa, Ana María Martínez

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament posarà en marxa tot un seguit d’accions amb l’objectiu de garantir que els infants de famílies en situació de precarietat econòmica tinguin resoltes les necessitats bàsiques d’alimentació durant les vacances estivals. Amb aquestes mesures es podrà donar resposta a aquells nens i nenes que, amb la finalització del curs, ja no poden disposar de l’habitual servei de menjador escolar.

A la presentació d’aquestes accions, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha recordat els greus efectes de la crisi econòmica sobre la ciutadania i la necessitat de tenir especial cura de la població més desprotegida: “Les administracions hem de donar resposta a necessitats essencials i dissenyar accions que treballin per la protecció dels col·lectius amb més necessitats”.

Seguint la línia encetada l’any passat, el Consistori ha reservat places als casals d’estiu que s’organitzen a diversos centres educatius durant el mes de juliol per aquells infants que viuen en llars amb una estructura econòmica precària. En aquells casos que les famílies no puguin abonar el cost de l’activitat, l’Ajuntament el sufragarà parcialment o de manera íntegra.

D’altra banda, el Consistori ha tornat a contractar un casal per al mes d’agost adreçat específicament a infants prioritzats des de Serveis Socials. L’activitat, gestionada per l’entitat Compartir-Grup Social Marista, es durà a terme a l’Escola Mossèn Cinto i donarà cabuda a una trentena de nens i nenes.

En aquesta mateixa escola i també gestionat per Compartir-Grup Social Marista, es durà a terme un nou casal de caràcter familiar, adreçat a una quinzena d’infants ─amb els quals ja s’està intervenint socioeducativament durant el curs─ i els seus progenitors. Amb aquesta nova acció, que es desenvoluparà també a l’Escola Mossèn Cinto durant el mes d’agost, l’Ajuntament vol incidir en el rol dels pares i mares i contribuir a una bona convivència familiar.

Per complementar l’oferta de casals, el Consistori també col·laborarà amb Compartir-Grup Social Marista per tal de mantenir actiu el Centre Obert del barri d’El Pinar, seguint el model de casal d’estiu, durant els mesos de juliol i agost. Aquest servei, que dóna cobertura a uns 90 infants, podrà funcionar durant les vacances escolars gràcies a una aportació municipal de 13.840 €.

A banda de totes aquestes iniciatives, l’Ajuntament costejarà íntegrament (7.206 €) el projecte promogut per l’entitat ASAV durant el mes d’agost. Aquesta proposta, que va néixer l’any passat com un servei de menjador per a les famílies ateses per l’associació solidària, s’ampliarà enguany amb activitats de lleure, assimilant-se d’aquesta manera al format de casal d’estiu.

Especial atenció a la infància
Totes aquestes accions seran possibles gràcies a una aportació de 50.142 € provinent del Pla de mesures anticrisi 2015, concretament de la partida destinada a suport a la infància. L’objectiu de les mesures previstes és donar resposta a les necessitats alimentàries bàsiques dels infants rubinencs alhora que se’ls dota d’activitats de lleure i socioeducatives. “El nostre compromís és garantir que durant l’estiu compten almenys amb un àpat saludable al dia i, d’altra banda, amb possibilitats de lleure”, ha explicat l’alcaldessa.

Els destinataris d’aquestes accions són aquelles famílies que, durant el curs escolar, són beneficiàries de beques menjador a causa de la seva situació econòmica desfavorable. Al curs 2014-2015, es van registrar 1.389 sol·licituds d’aquests ajuts a Rubí, mentre que aquest any se n’han comptabilitzat més de 1.500, encara pendents de resolució. “És una dada que, com a mínim, ens alerta”, ha declarat Martínez, qui ha assegurat que l’Ajuntament seguirà la línia d’anys anteriors i complementarà els ajuts que atorgui el Consell Comarcal ─per delegació de la Generalitat de Catalunya─ amb l’objectiu de garantir-ne la màxima cobertura. L’alcaldessa ha qualificat aquest tema de “prioritat absoluta” del govern municipal.