Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa la campanya "Juga net, fem equip pel reciclatge" a 14 equipaments esportius de la ciutat L’objectiu és fomentar el reciclatge especialment dels envasos de plàstic i sensibilitzar sobre la importància de seleccionar correctament les diferents fraccions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament impulsa la campanya "Juga net, fem equip pel reciclatge" a 14 equipaments esportius de la ciutat

L’objectiu és fomentar el reciclatge especialment dels envasos de plàstic i sensibilitzar sobre la importància de seleccionar correctament les diferents fraccions

Imatge promocional de la campanya “Juga net” (foto: Ajuntament de Rubí).
Imatge promocional de la campanya “Juga net” (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament posa en marxa la campanya Juga net, fem equip pel reciclatge amb la voluntat d’adaptar les instal·lacions esportives de la ciutat a la normativa reguladora sobre la selecció i prevenció de residus i, alhora, conscienciar sobre la relació entre l’educació ambiental i l’educació per a la salut. La iniciativa s’adreça a 14 equipaments esportius.

En els darrers mesos, l’aprovació de certes normatives respecte a la generació i selecció de residus ─com la directiva europea 2019/904 relativa a la reducció de l’impacte de determinats productes de plàstic en el medi ambient i l’Ordenança reguladora de la prevenció i gestió dels residus municipals i de la neteja diària de Rubí─ ha obligat a reestructurar alguns hàbits en la vida quotidiana de la ciutadania que afecten al consum de certs productes, com ara begudes o aliments envasats.

El Servei Educatiu de Residus i el Servei d’Esport de l’Ajuntament fa mesos que treballen amb les entitats esportives de Rubí per desenvolupar tota una sèrie d’accions que impliquin l’ambientalització dels espais municipals dins l’àmbit de l’esport.

A Rubí hi ha prop de 5.000 esportistes que realitzen activitats regulars al llarg de la setmana en instal·lacions esportives municipals. En algunes d’elles hi ha instal·lades papereres per seleccionar els residus, però en moltes encara no. Després de les accions per promoure una correcta selecció dels residus realitzades a les dependències municipals, a les escoles i als comerços en els darrers anys, ara és el torn de les instal·lacions esportives.

Els equipaments on es practica esport gaudeixen d’una gran afluència de persones, tant en la seva activitat regular com quan s’organitzen esdeveniments massius. I en tots els casos, de manera habitual, les persones usuàries acostumen a consumir begudes o aliments envasats”, ha explicat el regidor d’Esports, Juan López Núñez.

Segons el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, “la finalitat de Juga net, fem equip pel reciclatge és conscienciar sobre el volum de residus que generem, sobre la importància de la selecció i la prevenció de residus com a bons hàbits saludables i sobre el bon ús d’aquests equipaments. A l’hora d’impartir una formació esportiva és coherent que també es promocionin les bones pràctiques respecte el medi ambient”.

Juga net es desplegarà a 14 equipaments esportius municipals, que apleguen 15 entitats esportives, entre les quals hi ha equips de futbol, futbol sala, atletisme, waterpolo, natació, gimnàstica, bàsquet, petanca, etc.

La campanya contempla, en primer lloc, la dotació de contenidors, papereres i lones indicatives per a la selecció de residus en aquests equipaments, que es començaran a col·locar a partir d’aquest dimecres. En segon lloc, es realitzaran reunions formatives amb els equips d’entrenament de les entitats, durant el mes d’octubre, perquè informin als i les esportistes sobre la correcta selecció de residus al recinte. En aquestes formacions es distribuirà un díptic informatiu i una cantimplora reutilitzable a cada esportista d’aquestes entitats per tal d’evitar els envasos d’un sol ús i promocionar la utilització de les fonts d’aigua filtrada que hi ha a les instal·lacions.

En aquells equipaments on hi ha servei de bar, s’ha treballat amb les entitats perquè el circuit dels residus es quedi dins de l’espai de bar, principalment les llaunes i els envasos. Aquest missatge es reforçarà amb bateries de contenidors de selectiva i cartells indicatius. En esdeveniments massius, es recomana fer ús de gots reutilitzables i de vaixella compostable per reduir l’ús de llaunes i envasos de plàstic d’un sol ús.

Objectius de Desenvolupament sostenible