Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa diverses actuacions per acostar la ciutadania al Museu Municipal Castell La intervenció encetada pel consistori se centra en el pont del carrer Cadmo, que actua com a passadís d’accés a l’equipament cultural https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament impulsa diverses actuacions per acostar la ciutadania al Museu Municipal Castell

La intervenció encetada pel consistori se centra en el pont del carrer Cadmo, que actua com a passadís d’accés a l’equipament cultural

Imatge virtual que mostra com quedarà el pont del carrer Cadmo (Ajuntament de Rubí).
Imatge virtual que mostra com quedarà el pont del carrer Cadmo (Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha encetat tot un seguit d’actuacions que tenen per objectiu donar rellevància a la seu principal del Museu Municipal Castell (MMUC) i apropar el conjunt de la ciutadania a l’edifici. La intervenció se centra en el pont del carrer Cadmo, que és concep com un gran passadís d’accés a l’equipament cultural. “El MMUC és un espai museístic arrelat al territori i degudament condicionat per rebre tot tipus d’exposicions i actes. Amb aquest projecte volem salvar aquesta barrera psicològica que és la riera i estrényer el vincle de l’equipament amb els rubinencs i rubinenques”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

En el marc d’aquestes actuacions, el monument de Josep Maria Subirachs en record de les víctimes de la rierada de 1962 es converteix en la porta d’entrada al museu. Per aquest motiu, la intervenció s’ha iniciat amb la neteja de l’entorn d’aquest monòlit i la seva reparació i repintat; i continuarà amb la instal·lació d’una il·luminació de baix impacte, situada a l’edifici de l’Escardívol, que li donarà més visibilitat.

Dins d’aquest mateix projecte, també es repintaran les baranes del pont del carrer Cadmo del color coure que identifica el MMUC i s’hi col·locaran un nous màstils amb banderoles que convidaran la ciutadania a encaminar-se cap a l’equipament.

En darrer terme, s’ha impulsat la creació d’un mural a les parets de la riera a càrrec de l’artista local Sandra Bea. L’obra, que ja està pràcticament acabada, aludeix a la pròpia ciutat, representada per un grup de cases entre les quals s’intercalen diverses peces del museu. Al mural, realitzat amb colors molt vius, també es plasma el moviment de la riera, tot establint una relació amb el Rivo Rubeo que va donar origen al municipi.