Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Fundació PRODIS s’uneixen per facilitar la vida independent de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental El conveni signat aquesta setmana permetrà acompanyar de manera individual i en grup les persones amb discapacitat que vulguin desenvolupar un projecte vital independent https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i la Fundació PRODIS s’uneixen per facilitar la vida independent de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental

El conveni signat aquesta setmana permetrà acompanyar de manera individual i en grup les persones amb discapacitat que vulguin desenvolupar un projecte vital independent

El conveni de col·laboració amb PRODIS ha estat signat aquesta setmana per l’alcaldessa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El conveni de col·laboració amb PRODIS ha estat signat aquesta setmana per l’alcaldessa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí i la Fundació PRODIS han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure la vida independent de les persones amb discapacitat intel·lectual i diagnòstic de malaltia mental. L’acord farà possibles programes i projectes orientats a facilitar la transició d’aquesta ciutadania cap a un projecte vital independent, i alhora sensibilitzar el seu entorn.

La filosofia de la vida independent posa el focus en l’empoderament de les persones amb discapacitat, amb l’objectiu que puguin prendre les seves pròpies decisions, adquirir major grau d’autonomia i participar en tots els àmbits de la comunitat, tal com es reconeix a l’article 19 de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU del 2006, ratificada el 2008 per l’Estat espanyol.

L’Ajuntament de Rubí impulsa aquesta filosofia a través del Programa d’acompanyament a la vida independent, dirigit a les persones amb discapacitat i al seu entorn més proper, i també als i a les professionals que hi intervenen. El programa es fonamenta en tres línies: acompanyament personalitzat des de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF); sessions de sensibilització en grup per a professionals, entitats, persones amb discapacitat i famílies; i habitatges d’aprenentatge amb suport.

La gestió dels diferents recursos estarà liderada per la Fundació PRODIS, una entitat amb seu a Terrassa que té més seixanta anys d’experiència en l’àmbit de l’atenció a la discapacitat. El conveni de col·laboració que ho farà possible l’han signat aquesta setmana l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la presidenta de la fundació, Isabel Marquès Amat. La primera edil ha destacat que “facilitar i incentivar la participació de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat és indispensable per reduir l’estigma que encara pateixen i que se sentin incloses en el seu entorn més pròxim, com pot ser el veïnat o el barri”. 

L’Ajuntament ha programat dues sessions informatives sobre el Programa d’acompanyament a la vida independent que tindran lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. La primera es farà el dimecres 26 de juny a les 17.30 h, i va adreçada a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual o diagnòstic de malaltia mental interessades en el programa. La segona tindrà lloc el dijous 27 de juny a les 17.30 h, i es dirigeix exclusivament a persones amb discapacitat intel·lectual o diagnòstic de malaltia mental.

La ciutadania que vulgui més informació sobre el tema pot adreçar-se a l’OADF a través del correu oadf@ajrubi.cat.

Objectius de Desenvolupament sostenible