Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona organitzen una nova xerrada informativa sobre les clàusules terra La conferència, a càrrec de diverses associacions de consumidors, tindrà lloc el proper dijous 6 d’abril a l’edifici Rubí Forma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona organitzen una nova xerrada informativa sobre les clàusules terra

La conferència, a càrrec de diverses associacions de consumidors, tindrà lloc el proper dijous 6 d’abril a l’edifici Rubí Forma

Xerrada informativa anterior sobre les clàusules terra (foto: Localpres).
Xerrada informativa anterior sobre les clàusules terra (foto: Localpres)

L’Oficina Municipal d’Informació de Consum (OMIC) i la Diputació de Barcelona organitzen una nova xerrada gratuïta adreçada a la ciutadania afectada per les clàusules terra. La conferència es farà el 6 d’abril a les 19 h a l’edifici Rubí Forma i anirà a càrrec d'un expert de la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC).

Aquesta xerrada s’emmarca en tot un seguit d’accions impulsades per l’Ajuntament de Rubí arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 21 de desembre de 2016 sobre l’obligació de les entitats financeres de retornar íntegrament els imports cobrats per les anomenades clàusules terra.

Una clàusula terra és aquella que estableix un tipus mínim d’interès a pagar en les quotes de la hipoteca, encara que els interessos ordinaris que s'hagin acordat amb l'entitat financera estiguin per sota. La majoria d'hipoteques que se subscriuen tenen un tipus d'interès que es fixa en funció d'un tipus de referència. El més habitual és l’Euríbor, més un diferencial que varia en funció de l'entitat.

Conscient que són molts els rubinencs i rubinenques afectats per la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el consistori va acordar en sessió plenària donar-los suport en l’exercici d’aquest dret, tot garantint la seva correcta informació i facilitant-los les gestions amb les entitats financeres.