Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el sector comercial i d’hostaleria local treballen de la mà per millorar la seguretat del municipi La Taula de Seguretat i Comerç reuneix periòdicament representants del consistori, els cossos de seguretat i les entitats de comerciants locals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i el sector comercial i d’hostaleria local treballen de la mà per millorar la seguretat del municipi

La Taula de Seguretat i Comerç reuneix periòdicament representants del consistori, els cossos de seguretat i les entitats de comerciants locals

Imatge d’arxiu de la trama urbana comercial   (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Imatge d’arxiu de la trama urbana comercial (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El sector comercial i de l’hostaleria de Rubí i l’Ajuntament de la ciutat continuaran treballant de manera conjunta i coordinada en el marc de la Taula de Comerç i Seguretat. Aquest òrgan és un espai per compartir informació sobre temes de seguretat que afecten el teixit comercial i de l’hostaleria del municipi. La Taula, que es reuneix periòdicament, aplega els serveis municipals de Comerç i Seguretat Ciutadana, representants de la Policia Local de Rubí i els Mossos d’Esquadra i les associacions de comerciants i hostaleria locals. L’última d’aquestes trobades ha tingut lloc aquest dilluns amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; el regidor de Comerç i primer tinent d’alcaldia, Moisès Rodríguez Cantón; la regidora de Seguretat Ciutadana, Marta Oliva Martín; el regidor d’Obra Publica i  Manteniment,  Juan Lopez Nuñez;  el regidor de Relacions Ciutadanes i Proximitat, Miguel Angel Romero, el cap de la Policia Local de Rubí i dos comandaments de Mossos d’Esquadra. Per part de les entitats de comerciants, la trobada ha comptat amb la presència de membres de Comerç Rubí, Autònoms de Rubí Fem Pinya, l’Associació de Bars i Restaurants de Rubí, dels comerciants de Sant Jordi Parc i del col·lectiu de comerciants pakistanesos.

En el marc d’aquesta darrera trobada, Mossos d’Esquadra i la Policia Local han traslladat als i les comerciants que les dades mostren un descens en la majoria dels tipus delictius habituals i que l’increment dels robatoris dels últims mesos és inferior al de la majoria de ciutats de la Regió Policial. Els i les comerciants i els i les representants municipals han estat d’acord en la importància de la col·laboració ciutadana per donar suport a les actuacions de les forces de seguretat quan es produeix un delicte. Comerciants i institució també demanen que la ciutadania que s’informi a través de fonts fiables d’informació, com els canals de comunicació municipals i les pròpies entitats de comerciants, per evitar una alarma social innecessària.

Els i les comerciants han recordat que una bona il·luminació que serveix d’element dissuasiu pels delinqüents i que contribueixi a tenir sensació de seguretat. L’alcaldessa ha avançat als comerciants que es treballa en la renovació de la il·luminació de tota la ciutat i s’ha compromès a prioritzar les zones més urgents.

La propera trobada de la Taula de Comerç i Seguretat tindrà lloc el mes de febrer.

Objectius de Desenvolupament sostenible