Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Museu Vallhonrat consoliden la seva col·laboració mitjançant un conveni L’objectiu de l’acord és promoure les exposicions temporals i les visites guiades en aquest museu privat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament i el Museu Vallhonrat consoliden la seva col·laboració mitjançant un conveni

L’objectiu de l’acord és promoure les exposicions temporals i les visites guiades en aquest museu privat

L’alcaldessa i el director del Museu Etnogràfic Vallhonrat signant el conveni (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el director del Museu Etnogràfic Vallhonrat signant el conveni (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí i el Museu Etnogràfic Vallhonrat han signat aquest dimarts un conveni que té com a objectiu promoure les exposicions temporals i les visites guiades en aquest equipament cultural privat. L’acord consolida una relació de col·laboració que es va iniciar fa anys, tal com ha recordat l’alcaldessa, Carme García: “Per a nosaltres era important deixar sobre el paper la col·laboració que estem tenint des de fa molt temps amb el Museu Vallhonrat”.

El Consistori entén que el museu dirigit per la família Vallhonrat compleix una funció social molt important i que, per tant, requereix del suport de l’administració. “És un museu exemple per a altres, col·laboratiu amb els artistes, les entitats de la ciutat [...]. És un lloc obert a tothom”, ha dit l’alcaldessa.

Amb l’acord subscrit aquest dimarts, l’Ajuntament, a través del Museu Municipal Castell (MMUC), i el Museu Etnogràfic Vallhonrat sumen esforços per tal de difondre la història local i dinamitzar culturalment la ciutat. En virtut del conveni, el Consistori atorgarà al museu una subvenció directa de 2.500 euros per costejar les exposicions temporals i les visites guiades a escoles i entitats. En concret, l’acord compromet la institució privada a un mínim d’una mostra vinculada al teixit cultural de la ciutat i/o altres poblacions i a 15 guiatges durant el termini d’un any.

El director del Museu Etnogràfic Vallhonrat, Pere Vallhonrat, ha expressat la seva satisfacció pel fet de consolidar la col·laboració amb l’Ajuntament: “Aquest conveni ens fa moltíssima il·lusió [...] perquè és un reconeixement a un museu de Rubí que és de tots”. La família Vallhonrat ha valorat especialment la inclusió en l’acord de les visites guiades, moltes d’elles adreçades a les escoles: “Estem sembrant el futur”.

Un museu arrelat a Rubí
El Museu Etnogràfic Vallhonrat, situat al número 80 del passeig Francesc Macià, va néixer a mitjans del segle passat, quan Miquel Vallhonrat va iniciar-se en el món del col·leccionisme. Actualment disposa d’unes 8.000 peces, distribuïdes en un total de sis sales, una d’elles dedicada de manera monogràfica a l’artista Pons Cirac.

La vinculació d’aquest museu amb la ciutat s’ha vist reforçada en els darrers anys amb l’obertura de l’auditori del carrer Sant Pere, que ha permès potenciar activitats com ara conferències, presentacions de llibres o exposicions temporals. En aquest mateix espai s’ha inaugurat recentment un Biblioespai Multitemàtic Històric, amb més de 2.000 llibres d’interès patrimonial i de valor històric datats entre els segles XVIII i XX. A més, l’equipament organitza de forma habitual visites guiades a entitats i escoles, fins i tot de fora de Rubí.

Ja fa anys que el Museu Municipal Castell i el Museu Etnogràfic Vallhonrat mantenen una estreta relació de col·laboració. Entre d’altres, l’equipament privat és un participant habitual del Dia Internacional dels Museus, acull algunes exposicions promogudes des de l’Ajuntament i organitza jornades obertes coincidint amb esdeveniments locals destacats, com per exemple la Nit Oberta.