Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i Ecovidrio promouen el reciclatge de vidre als comerços de restauració de la ciutat A partir d’aquest dilluns es duran a terme entrevistes als diferents establiments per conèixer els hàbits de reciclatge del vidre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament i Ecovidrio promouen el reciclatge de vidre als comerços de restauració de la ciutat

A partir d’aquest dilluns es duran a terme entrevistes als diferents establiments per conèixer els hàbits de reciclatge del vidre

El vidre és un residu que es pot reciclar infinites vegades (foto: Ajuntament de Rubí).
El vidre és un residu que es pot reciclar infinites vegades (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a l’Estat espanyol, posen en marxa una campanya per impulsar el reciclatge d’aquest tipus de residu al sector hostaler de la ciutat. La iniciativa arrenca aquest dilluns amb la realització d’entrevistes als establiments participants ─bars, restaurants, hotels i empreses de càtering─ per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar el sector hostaler de la ciutat de la importància de reciclar el vidre, un tipus de residu que es pot reciclar infinites vegades. Durant les entrevistes, es recordarà als i les comerciants que estan obligats a separar correctament la fracció del vidre ─en virtut del Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, que aprova el Text refós de la Llei 6/1993, Reguladora dels Residus de Catalunya─ i que, en cas de no fer-ho, estan subjectes a sancions. Els informadors de la campanya també explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què s’ha de llançar i què no s’ha d’abocar al contenidor verd. Aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per poder transportar aquests envasos còmodament fins al contenidor més proper.

La col·laboració d’Ecovidrio i l'Ajuntament de Rubí té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, ja que en aquests establiments s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.

Beneficis del reciclatge de vidre
Amb el reciclatge de vidre estalviem recursos naturals, reduïm la quantitat de deixalles que van als abocadors, reduïm les emissions de CO2 a l’atmosfera i estalviem energia. A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té nombrosos beneficis socials i econòmics, com per exemple, la generació de llocs de treball.

En aquest procés és clau la implicació de tota la ciutadania, ja que cada petit gest compta. Per exemple, reciclant tres ampolles de vidre estalviem l’energia suficient com per carregar a diari la bateria d’un smartphone durant tot un any.

Segons dades relatives a l’any 2019, la ciutadania de Rubí va reciclar un total d’1.275.240 quilograms d'envasos de vidre, un 13,4% més que l’any anterior. Pel que fa a la taxa de contenerització, a la ciutat hi ha un contenidor de vidre per aproximadament cada 200 habitants.