Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament habilita un servei especial d’autobús en horari nocturn per Festa Major El servei, operat per Rubí Bus, funcionarà del 27 al 30 de juny amb una freqüència de pas d’una hora https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament habilita un servei especial d’autobús en horari nocturn per Festa Major

El servei, operat per Rubí Bus, funcionarà del 27 al 30 de juny amb una freqüència de pas d’una hora

El servei habitual de bus urbà es perllongarà en horari nocturn per acostar la ciutadania a la Festa Major (foto: Ajuntament).
El servei habitual de bus urbà es perllongarà en horari nocturn per acostar la ciutadania a la Festa Major (foto: Ajuntament)

Amb l'objectiu de garantir una Festa Major tranquil·la i sense incidències, es tornarà a posar a disposició de la ciutadania un servei especial d'autobús en horari nocturn. Així, del 27 al 30 de juny, els autobusos de les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 7 continuaran funcionant a partir de les 22 h amb una freqüència de pas d'uns 60 minuts. 

El servei, gestionat per Rubí Bus, estarà operatiu en el següents horaris:

  • Dijous 27 de juny, fins a les 4 h
  • Divendres 28 de juny, fins a les 5 h
  • Dissabte 29 de juny, fins a les 6 h
  • Diumenge 30 de juny, fins a les 24 h

El perllongament de l’horari de les línies principals de transport urbà a la nit permetrà a la ciutadania apropar-se a la Festa Major i tornar a casa seva amb major seguretat. A més, amb aquesta mesura promocionem la mobilitat sostenible i reduïm l’ús del vehicle privat”, ha explicat el regidor en funcions de Cultura i Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

D’altra banda, també del 27 al 30 de juny i a causa dels talls de circulació programats amb motiu de la Festa Major, es faran diverses modificacions als itineraris de les següents línies d’autobusos urbans:

  • Les línies 1 i 4 en sentit nord no pararan a Estació Rubí Forma. La parada de referència serà la d’Edison a la C-1413 (L1) i Joan Puig (L4). La parada de referència del centre serà Riera-Guardiet, a l’Escardívol.
  • En sentit sud, les línies 1 i 5 es desviaran des del carrer Cadmo a la C-1413 i quedaran anul·lades les parades Torrijos, Espoz i Mina i Estació Rubí Forma.
  • Pel que fa als autobusos interurbans, circularan pel pg. Riera amb parada a l’Escardívol.

Restriccions d’aparcament
Com a conseqüència de la propera celebració de la revetlla de Sant Joan i de la Festa Major, l’aparcament a l’Escardívol i a Rubí Forma estarà limitat durant uns dies.

A partir de dimecres 19 de juny, no es podrà estacionar a la zona de l’Escardívol on s’ubicarà l’escenari, mentre que a partir de dissabte 22 de juny el recinte haurà d’estar completament buit. La restricció s’allargarà fins al dilluns 1 de juliol a la nit, ja que un cop s’hagin desmuntat les infraestructures de Festa Major, s’aprofitarà per repintar les places d’estacionament d’aquest espai.

Pel que fa al pàrquing del Rubí Forma, l’estacionament estarà prohibit des de diumenge 24 de juny i fins al 2 de juliol amb motiu de la instal·lació de la fira d’atraccions i d’artesania i, com a l’Escardívol, per repintar l’aparcament, en aquest cas el dimarts 2 de juliol.

Durant els dies previs, la Policia Local està distribuint cartells i avisos a les zones afectades.