Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha adequat les escales d’Els Nius mentre es liciten les obres d’arranjament d’aquesta urbanització El Consistori ha optat per realitzar aquesta actuació per garantir el pas dels veïns i veïnes, després que l’empresa adjudicatària desistís del contracte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament ha adequat les escales d’Els Nius mentre es liciten les obres d’arranjament d’aquesta urbanització

El Consistori ha optat per realitzar aquesta actuació per garantir el pas dels veïns i veïnes, després que l’empresa adjudicatària desistís del contracte

Un dels dos trams d’escales que s’han arranjat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un dels dos trams d’escales que s’han arranjat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha dut a terme uns treballs de millora a dos trams d’escales del Sector H (Els Nius). Aquesta intervenció estava inclosa inicialment al projecte d’arranjament de les zones verdes d’aquest sector, que va quedar aturat perquè l’empresa que l’executava, Tempo Facility Services SLU, va desistir del contracte. Mentre les obres es tornen a licitar, el Consistori ha optat per realitzar aquesta actuació amb l’objectiu de garantir el pas dels veïns i veïnes.

Tempo Facility Services SLU ja havia iniciat les tasques als trams d’escales entre els carrers Biscaia i Zamora i entre els carrers Guipúscoa i Palència, retirant les travesses de fusta existents. Ara, aquestes estructures s’han formigonat i s’hi han col·locat baranes. Les empreses Reformas y Obra Civil Habitat Construc SL i Kirema Metal han estat les encarregades de realitzar aquests treballs, amb un pressupost de 40.362,58 euros i 10.191,05 euros, respectivament.

L’Ajuntament està preparant la licitació del nou projecte d’arranjament de les zones verdes del Sector H (Els Nius), ja que la proposta originària s’ha hagut de reformular, tenint en compte que s’havia executat una part dels treballs. El nou projecte, que ha estat aprovat de forma definitiva i per unanimitat a la sessió plenària corresponent al mes de gener de 2021, ha de reordenar, adequar i reparar diferents àmbits d’enjardinat i accessos per a vianants que travessen i rodegen aquesta urbanització.

 

Millora de la zona de jocs infantil

L’Ajuntament també ha millorat el parc infantil d’Els Nius. Les tasques han consistit principalment a substituir els jocs existents per altres elements de joc nous. També s’ha col·locat un sòl esmorteïdor a la zona de joc, s’han retirat les travesses que hi havia en aquest espai, s’ha delimitat la zona amb noves travesses homologades i s’han reparat i pintat els bancs existents. El terra de la resta de la plaça és de sauló.

Ara, el parc infantil compta amb dues zones de joc diferenciades. En una d’elles s’hi ha instal·lat un gronxador, un tobogan, una molla i un balancí de dues places, mentre que a l’altra s’hi ha col·locat un joc giratori.

El pressupost global d’aquesta actuació ha estat de 39.700 euros. Les tasques de moviments de terres, retirada i col·locació de travesses, instal·lació de jocs i dels materials esmorteidors han anat a càrrec de l'empresa Urbe (30.000 euros); els jocs infantils han tingut un cost de 8.900 euros; i la Brigada municipal d'obres ha dut a terme feines complementàries per valor de 800 euros.