Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fomenta la prevenció de residus entre els comerços i negocis de restauració El Consistori ha publicat una nova guia amb alternatives sostenibles que permeten reduir els residus comercials generats segons el tipus d’establiment https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament fomenta la prevenció de residus entre els comerços i negocis de restauració

El Consistori ha publicat una nova guia amb alternatives sostenibles que permeten reduir els residus comercials generats segons el tipus d’establiment

La guia es reparteix a cada comerç i també es pot consultar a la web municipal (foto: Ajuntament de Rubí).
La guia es reparteix a cada comerç i també es pot consultar a la web municipal (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha editat una nova guia de prevenció de residus, en aquest cas adreçada al sector comercial de la ciutat. El document, que ara s’està repartint entre els i les comerciants, incideix en la importància de reduir els residus que es generen a les botigues i establiments de restauració de la ciutat i ofereix consells per aconseguir-ho.

Els residus comercials són els que es generen a les botigues al detall i a l’engròs, a l’hostaleria, als mercats, etc. i suposen el 36,5% del total que es produeix a Rubí. El problema no són només els residus generats, sinó també tots els que s’originen durant la cadena de producció, emmagatzematge i transport.

Per aquest motiu, la guia inclou informació sobre l’impacte que suposen els diferents tipus d’envasos i embalatges; els perjudicis del malbaratament alimentari, i les diferències entre els productes que es produeixen lluny i els que són locals i de proximitat, entre d’altres. A la vegada, ofereix alternatives per aconseguir minimitzar la generació de residus en funció del tipus de negoci, dona consells per fer una comunicació més sostenible i detalla recursos per netejar els locals sense produir tants residus.

Paral·lelament a la distribució de la guia, l’Ajuntament posa a disposició dels i les comerciants un material de suport perquè se’l puguin descarregar per fer visible la seva aposta per la sostenibilitat.

A banda de donar a conèixer alternatives sostenibles que permetin reduir els residus comercials generats segons el tipus d’establiment i el malbaratament alimentari, volem aprofitar les visites als comerços per aconseguir noves adhesions a la xarxa d’establiments verds de la ciutat, així com incidir en el correcte reciclatge dels residus comercials”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.