Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament executa una nova plantació d’una setantena d’arbres a diferents punts de la ciutat Amb aquesta actuació s'aconsegueix afavorir la diversitat d’espècies amb la plantació, antre d’altres, de pruneres, lagestroèmies i negundos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament executa una nova plantació d’una setantena d’arbres a diferents punts de la ciutat

Amb aquesta actuació s'aconsegueix afavorir la diversitat d’espècies amb la plantació, antre d’altres, de pruneres, lagestroèmies i negundos

Fa uns dies es van plantar dos nous arbres a la pl. Figueras (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Fa uns dies es van plantar dos nous arbres a la pl. Figueras (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament ha iniciat recentment la plantació de prop d’una setantena de nous arbres a diferents espais de la ciutat. L’actuació, que complementa altres plantacions que s’han fet els darrers mesos al municipi, s’engloba al Pla d’arbrat 2022, que a la vegada s’emmarca dins el Pla Director de Verd Urbà.

El pas del temps es fa notar a l’arbrat i, conseqüentment, es produeixen baixes. Per tal de rejovenir el patrimoni arbrat del municipi, l’Ajuntament va programant la seva reposició, millorant la biodiversitat amb noves espècies.

En el marc d’aquesta nova plantació, s’estan col·locant acàcies del Japó (Sophora japonica), xicarandanes (Jacaranda mimosifolia), salzes blancs (Salix alba), negundos (Acer negundo flamingo), lagestroemia (Lagestroemia indica), pruneres de fulla roja (Prunus cerasifera), pereres de flor (Pyrus calleriana), grevíl·lees (Grevillea robusta), pebreboners (Shinus molle), pruneres (Prunus sp), ametllers (Prunus dulcis) i cirerers (Prunus avium).

Aquestes espècies s’estan repartint per diferents punts de la ciutat, com ara la zona d’esbarjo per a gossos del parc de la Pau i la Natura i al mateix parc, al c. Cervantes, al c. Edison, al c. Antoni Sedó, l’av. Estatut, el Pinar, el passeig de la Riera, a la Masia de Can Serra, a la pl. Figueras i al c. Barcelona, entre d’altres.

"Amb aquestes plantacions hem arribat a un total de 411 nous exemplars a la ciutat en aquesta temporada. La renovació i millora de l'arbrat urbà és una de les prioritats d'aquest mandat que estem portant a terme a través del Pla d'arbrat", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz. A banda de la plantació que s’està fent en aquests moments, en el marc del Dia de l’arbre autòcton es van col·locar una setantena d’exemplars, que se sumen als més de 30 plantats en escoles, la vintena del bosc de Ca n’Oriol i la setantena al parc de la Pau i la Natura.

El verd urbà contribueix a la millora de la qualitat de vida de les ciutats, ja que els arbres i els espais verds acosten la natura a la ciutadania, alhora que contribueixen a millorar l’entorn urbà netejant l’aire, aportant frescor, generant ombra i fent més acollidor l’espai públic. En aquesta línia, el regidor de Manteniment Urbà, Juan López Núñez, considera que "l’aportació extra d’arbres en aquestes zones de la ciutat complementa el treball que està realitzant l’Ajuntament en la línia de dotar de més verd la ciutat. La qualitat de vida passa per apropar elements verds a la quotidianitat de la nostra societat".

Per tal d’assegurar uns mínims de qualitat de vida, el Pla Director del Verd Urbà defineix un model de ciutat en el qual el verd urbà estigui ben estructurat, distribuït i gestionat.

El punt de partida per poder disposar d’unes zones verdes de qualitat comença per la correcta elecció de les espècies. És per això que algunes reposicions no es realitzen amb la mateixa espècie existent, per les problemàtiques derivades des del moment de la seva plantació fins a la seva substitució.

Objectius de Desenvolupament sostenible