Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament executa un nou tram de carril bici que connectarà La Llana amb Can Rosés Les obres és previst que comencin la setmana vinent i comportaran afectacions viàries de poca importància https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament executa un nou tram de carril bici que connectarà La Llana amb Can Rosés

Les obres és previst que comencin la setmana vinent i comportaran afectacions viàries de poca importància

Aquesta actuació permetrà ampliar el circuit de l’anella verda ciclista de Rubí (foto: Ajuntament).
Aquesta actuació permetrà ampliar el circuit de l’anella verda ciclista de Rubí (foto: Ajuntament)

La setmana vinent és previst que s’iniciïn les obres de millora de la seguretat viària a les carreteres C-1413 i BP-1503 i al polígon d’activitat econòmica (PAE) La Llana, que consistiran en ampliar el circuit de l’anella verda ciclista que envolta el nucli urbà de Rubí. Els treballs, inclosos al Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS), tenen una durada estimada de quatre mesos i comportaran afectacions viàries de poca importància.

L’actuació permetrà executar un nou tram de carril bici, que connectarà el PAE La Llana amb el de Can Rosés. Així, el tram que s’habilitarà creuarà l’avinguda de l’Estatut, discorrerà per l’avinguda del Molí de la Bastida i travessarà la carretera C-1413 per arribar al PAE Can Rosés.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat viària tant dels vianants com dels ciclistes, el projecte preveu instal·lar semàfors als creuaments de les vies principals (av. L’Estatut i C-1413a), així com modificar un petit tram del carril bici de la plaça de la Verneda.

Les obres les durà a terme l’empresa Infraestructures Serveis i Obres del Vallès S.L. per un import de 209.486,49 euros.

Afectacions viàries
El projecte inclou el desviament d’una part del carril bici que ja es va executar a La Llana, davant la vorera de l’empresa Deltalab, amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat. Concretament, el carril bici es reconduirà pels parterres laterals de l’aparcament de la plaça de la Verneda, per tornar-lo a connectar al carrer del Pont de Can Claverí.

Aquest desviament afectarà principalment els parterres laterals de l’accés sud-est de l’aparcament i la vorera de Deltalab. Mentre duri aquesta fase dels treballs, quedaran anul·lades mitja dotzena de places d’estacionament.

Les afectacions derivades de l’execució del tram entre el c. Conflent, el creuament amb l’av. Estatut i l’av. Molí de la Bastida seran mínimes, ja que la intervenció es durà a terme per la vorera. Quan s’executi el creuament, hi haurà afectacions puntuals a l’avinguda de l’Estatut.

Per últim, a l’hora d’actuar al creuament de l’avinguda del Molí de la Bastida i de la C-1413 fins a arribar a l’avinguda de Can Rosés, quedarà inhabilitat puntualment el lateral nord i es tallarà un carril de circulació, com a conseqüència del creuament de la rasa de semaforització.