Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament edita un catàleg de serveis sobre diversitat funcional Aquest diumenge, 3 de desembre, la ciutat commemorarà el Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Diversitat Funcional amb un seguint d’actes a la plaça de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament edita un catàleg de serveis sobre diversitat funcional

Aquest diumenge, 3 de desembre, la ciutat commemorarà el Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Diversitat Funcional amb un seguint d’actes a la plaça de Catalunya

La regidora Marta García ha presentat el catàleg (Foto: Localpres).
La regidora Marta García ha presentat el catàleg (Foto: Localpres)

Les persones amb diversitat funcional ja disposen d’un catàleg de serveis que posa al seu abast tota la informació necessària sobre aquells recursos, serveis i prestacions que els poden ser útils, tant de Rubí com de poblacions properes. El catàleg ofereix tota aquesta informació, abans dispersa i en molts casos difícil de trobar, de manera ordenada i homogènia amb l’objectiu de fer-la més propera i accessible.

El catàleg s’estructura en tres grans grups d’edat: infància i adolescència, adults i gent gran. Per a cada grup es detallen les prestacions, recursos i serveis socials disponibles, així com tota aquella informació específica del seu interès, referent a qüestions com l’educació, la inserció laboral, la sanitat o l’oci, entre d’altres. En tots els casos, l’usuari hi trobarà una descripció del servei o recurs, informació sobre qui pot accedir-hi i les dades d’ubicació i contacte.

A banda de donar servei a les persones amb diversitat funcional, el nou catàleg també representa una nova eina per als professionals de tots els serveis que treballen amb aquest col·lectiu, així com per a les diferents associacions i entitats que atenen i orienten la ciutadania en aquesta matèria. En aquest sentit, es tracta d’un recurs que complementa el servei que s’està oferint des del mes de febrer a través de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

El catàleg s’ha presentat aquest dilluns a la Taula d’atenció a la diversitat funcional. La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha refermat el compromís d’aconseguir que “la vida de les persones sigui una vida plena d’oportunitats en tots els àmbits. Aquest és un camí llarg però el nostre compromís és fer de Rubí una ciutat inclusiva”. La regidora ha animat els rubinencs i rubinenques a sumar-se al Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Diversitat Funcional

Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Diversitat Funcional

Rubí commemorarà aquest cap de setmana el Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Diversitat Funcional, que té lloc el 3 de desembre. Amb l’objectiu de consolidar aquest espai de visibilització de la diversitat, l’Ajuntament ha preparat diversos actes que es repartiran entre dissabte i diumenge.

L’Ateneu Municipal acollirà dissabte a les 11 h el taller plàstic en família Llibres il·legibles, en què s’experimentarà amb aquells sentits que no són la vista. Ja a la tarda, a les 19 h, tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala la representació de l’obra El silenci d’Hamelin, una versió diferent d’aquesta història clàssica que ens planteja què passaria si al conte hi hagués una nena sorda.

Diumenge, dia oficial de la commemoració, els actes es concentraran a la plaça de Catalunya entre les 11 i les 14 h. La ciutadania hi podrà gaudir d’un arbre dels desitjos per a la plena inclusió, de l’actuació de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i de l’activitat Sent el que se sent... amb la diversitat visual, organitzada en col·laboració amb l’ONCE.  A les 13.30 h, tindrà lloc la lectura de les reivindicacions de les persones amb diversitat funcional a càrrec de la Font del Ferro, l’ONCE, l’AVAN, Rubí té rodes, l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol, RubiTEA, el Servei de Rehabilitació Comunitària i la Llar Residencial Ca n’Alzamora. El matí es tancarà amb la intervenció de l’alcaldessa, Ana María Martínez.