Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna eines a les persones que ensenyen llengua de forma voluntària L’Ateneu Municipal ha acollit aquest dissabte la primera de les jornades de formació, en què s’ha abordat la metodologia i la preparació de les classes de llengua https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament dóna eines a les persones que ensenyen llengua de forma voluntària

L’Ateneu Municipal ha acollit aquest dissabte la primera de les jornades de formació, en què s’ha abordat la metodologia i la preparació de les classes de llengua

El primer monogràfic s’ha fet a l’Ateneu.
El primer monogràfic s’ha fet a l’Ateneu

L’Ajuntament ha iniciat aquest dissabte un seguit de monogràfics destinats a persones voluntàries que imparteixen classes de llengua per a nouvinguts. Amb aquestes sessions formatives, el consistori vol dotar aquests ciutadans d’eines i recursos metodològics que els facilitin la seva tasca.

Un total de vuit alumnes han assistit al primer monogràfic, dedicat a repassar les diferents metodologies d’ensenyament d’una segona llengua, així com la preparació i desenvolupament de les classes. L’Ajuntament preveu altres dues sessions, una centrada en els reptes i dificultats que planteja l’alfabetització, els mètodes i els materials necessaris; i una altra sobre les tècniques d’avaluació per a alfabetització i segona llengua.

Aquesta formació s’ha dissenyat tenint en compte les dificultats i mancances amb què es troben diàriament les persones que ensenyen llengües de forma voluntària als seus conciutadans. Es tracta d’una iniciativa emmarcada al nou Pla de convivència i acollida de Rubí que aposta pel suport a les entitats, associacions i iniciatives que treballen desinteressadament a favor de la cohesió i la convivència ciutadana.

Coincidint amb la sessió formativa d’aquest dissabte, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha agraït la tasca altruista desenvolupada per aquests voluntaris: “La seva contribució és vital per avançar cap a un Rubí més cohesionat. Aquest és un projecte compartit entre la ciutadania i l’administració, i per aquest motiu és bo que puguem dotar aquests voluntaris i voluntàries d’eines útils per desenvolupar el seu treball, alhora que creem un espai d’intercanvi d’experiències”.

Les persones assistents al primer mòdul formatiu han estat principalment membres del col·lectiu Dones Solidàries per l’Alfabetització, que s’encarrega d’impartir cursos de català i castellà a ciutadans de diversos orígens.