Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament distribueix pantalles facials a infants amb diversitat funcional, intèrprets de llengua de signes i persones amb problemes respiratoris L’Escola d’Art i Disseny edRa i Rubí Forma han col·laborat en el disseny i producció d’aquest element de protecció https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament distribueix pantalles facials a infants amb diversitat funcional, intèrprets de llengua de signes i persones amb problemes respiratoris

L’Escola d’Art i Disseny edRa i Rubí Forma han col·laborat en el disseny i producció d’aquest element de protecció

Alguns dels dissenys adreçats als infants (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Alguns dels dissenys adreçats als infants (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Rubí, l’Escola d’Art i Disseny edRa i Rubí Forma han col·laborat en el disseny i producció de pantalles facials destinades a infants amb diversitat funcional, intèrprets de signes i persones amb problemes respiratoris. La ciutadania interessada a disposar d’aquest element de protecció podrà sol·licitar-lo a partir del proper dilluns 22 de juny a través de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

Tot i que l’ús de mascaretes és obligatori en espais públics per evitar els contagis de Covid-19, hi ha determinats col·lectius que no les poden utilitzar o que fer-ho els suposa inconvenients importants en el seu dia a dia. Les pantalles facials no supleixen les mascaretes, ja que no ofereixen el mateix grau de protecció, però sí que poden ser una bona alternativa per a les persones que no les poden dur.

L’element es posarà a disposició d’infants amb diversitat funcional després de constatar, a través d’entitats i serveis de l’àmbit, que alguns d’aquests nens i nenes mostren resistència a posar-se mascareta i que això genera angoixa en les seves famílies. En aquest cas, les pantalles facials poden ajudar els infants a gaudir de la vida al carrer amb normalitat, com la resta de la ciutadania.

Per als intèrprets de llengua de signes, aquest tipus de protecció els facilita la comunicació amb les persones sordes, que poden llegir-los els llavis sense problemes gràcies a la transparència de les pantalles.

En darrer terme, la protecció es destina a aquella ciutadania que pugui acreditar a través d’un informe mèdic algun tipus de problema respiratori que els impedeixi portar mascareta.

Dissenyades per edRa
Pensant especialment en els infants, l’Ajuntament va encarregar a edRa la realització d’alguns dissenys que els poguessin resultar atractius. L’artista Pep Borràs, professor de l’escola, va treballar en algunes il·lustracions amb aquarel·la que inclouen la figura de l’elefant Bòdum, mentre que altres pantalles s’han guarnit amb dibuixos digitals elaborats per la professora Gemma Miralles. En tots aquests casos, les màscares han estat produïdes per la pròpia escola, mentre que les pantalles adreçades al públic adult i que no disposen de decoració s’han fabricat a les instal·lacions de Rubí Forma.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat “aquest nou exemple de col·laboració i solidaritat que farà possible que nens i nenes amb diversitat funcional i altres persones que ho necessiten puguin gaudir com tothom, i amb més seguretat, del seu temps a l’aire lliure”.

De moment, s’han produït un centenar de pantalles facials, 80 d’elles amb motius decoratius. Per sol·licitar-les, cal trucar a partir de dilluns a l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional al 637 831 056 de 9 a 14 h.