Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament distribueix 184 targetes moneder per a alimentació bàsica durant el confinament Serveis Socials ha contractat d’urgència aquest recurs destinat a persones en situació de vulnerabilitat per la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament distribueix 184 targetes moneder per a alimentació bàsica durant el confinament

Serveis Socials ha contractat d’urgència aquest recurs destinat a persones en situació de vulnerabilitat per la Covid-19

Les persones destinatàries són derivades de Serveis Socials (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les persones destinatàries són derivades de Serveis Socials (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Des de l’inici de l’estat d’alarma per la Covid-19, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí han distribuït targetes moneder per a alimentació bàsica a 184 llars, sumant un total de 391 beneficiaris i beneficiàries. El recurs, contractat d’urgència a l’organització Creu Roja, té com a finalitat atendre les necessitats de persones i famílies que, com a conseqüència de la situació d’emergència sanitària, es troben en situació de greu vulnerabilitat social.

Les targetes moneder es poden utilitzar a qualsevol establiment BonÀrea. La quantitat de diners que porten carregada varia en funció dels membres de la unitat familiar, situant-se en un import mitjà de 115 €. Els Serveis Socials municipals són els encarregats de determinar quines persones necessiten el recurs i amb quina temporalitat es fan les càrregues de diners.

Aquest model d’ajuda social potencia la normalització de les persones beneficiàries, ja que els permet aconseguir els aliments en establiments de proximitat, sense necessitat d’acudir a espais benèfics. “Evitar l’estigmatització de les persones sense recursos és un vessant important d’aquest programa”, ha argumentat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, qui també ha destacat el canvi de paradigma que suposa el recurs: “El fet que les pròpies famílies puguin gestionar la seva economia domèstica els fa sentir que recuperen la dignitat”.

L’Ajuntament ha destinat 65.000 € a aquest programa d’urgència per la Covid-19.

1.787 persones beneficiàries
Abans de la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Rubí ja disposava d’un conveni amb Creu Roja per a la distribució d’aquestes targetes moneder entre població amb pocs recursos econòmics. El 2020, aquest programa s’ha subvencionat amb 50.000 €.

Amb la contractació d’urgència que s’ha fet recentment, el Consistori ha volgut ampliar la iniciativa per poder arribar a més famílies afectades per la crisi. Des que es van implantar les targetes moneder, aquestes han beneficiat un total de 1.787 persones, de les quals 391 s’inclouen al contracte d’urgència pel coronavirus.