Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania a l’hora de reclamar l’hospital de referència a la Generalitat El consistori ha impulsat una campanya de recollida de signatures a través de Change.org, a la qual ja s’hi ha adherit prop de 2.000 persones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania a l’hora de reclamar l’hospital de referència a la Generalitat

El consistori ha impulsat una campanya de recollida de signatures a través de Change.org, a la qual ja s’hi ha adherit prop de 2.000 persones

La petició es pot signar a www.change.org o de forma presencial a l’Ajuntament (foto: Ajuntament – Lali Puig).
La petició es pot signar a www.change.org o de forma presencial a l’Ajuntament (foto: Ajuntament – Lali Puig)

L’Ajuntament de Rubí ha promogut una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per reclamar al Govern de la Generalitat que construeixi un centre hospitalari públic de referència a la ciutat. Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa, a finals de la setmana passada, prop de 2.000 rubinencs i rubinenques ja s’hi han adherit.

Rubí té al voltant de 80.000 habitants, fet que la converteix en una de les ciutats més grans i importants de Catalunya. Tot i la seva evolució demogràfica i territorial, la Generalitat de Catalunya, que té la competència en l’àmbit de la salut, encara no ha dotat Rubí d’un hospital de referència, obligant així els seus veïns i veïnes a desplaçar-se fins a Terrassa i a d’altres localitats. “La Generalitat ha estat negant a la nostra ciutat la construcció d'un hospital, que oferiria una atenció sanitària pròxima i de qualitat als rubinencs i les rubinenques”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “La prioritat del meu govern és que la ciutadania de Rubí disposi d’una bona atenció sanitària i creiem que ja no valen més excuses. Per això demanem la col·laboració de la ciutadania per fer pinya a l’hora de reclamar a la Generalitat aquest servei prioritari per a la ciutat”.

L’Ajuntament de Rubí fa anys que lluita perquè el Govern català construeixi aquest hospital, que hauria de donar servei als municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. Així, el consistori va posar uns terrenys municipals a disposició de la Generalitat per a ubicar-hi el nou edifici. La crisi econòmica, però, va fer frenar el projecte.

L’any 2016, l’aleshores conseller de Salut, Toni Comín, va plantejar la possibilitat de comprar l’Hospital General de Catalunya ─privat i ubicat a Sant Cugat─ per incorporar-lo a la xarxa sanitària pública. Aquesta proposta, que va causar estupefacció entre l’equip de govern local, no va prosperar. I tampoc van avançar els tràmits de construcció de l’hospital de Rubí, ja que la Generalitat va argumentar falta de pressupost i que aquesta no era una prioritat. Per poder desencallar el projecte, el consistori va cercar finançament, que va trobar gràcies a la col·laboració d’empreses privades de la ciutat. “Tot i comptar amb inversors disposats a fer realitat aquest hospital a la ciutat, el projecte continua aturat i sense voluntat política per part de la Generalitat de desbloquejar-lo”, ha confirmat l’alcaldessa.

L’Ajuntament fa mesos que intenta reunir-se amb la nova consellera de Salut per abordar aquesta i altres qüestions, però finalment l’alcaldessa no serà atesa per la màxima responsable de la conselleria, sinó per una altra persona. “Necessitem i farem possible que se’ns escolti multitudinàriament”. Per aquest motiu s’ha engegat aquesta campanya de recollida de signatures, a la qual ja s’hi han sumat prop de 2.000 persones en tan sols quatre dies. Ana María Martínez anima els rubinencs i les rubinenques a adherir-se a aquesta campanya: “Portarem totes aquestes signatures davant la consellera perquè situï la construcció d’aquest hospital de referència com una prioritat”.

Les persones que ho desitgin poden signar la petició online, a través de la web www.change.org, o bé de forma presencial a la Sala de Plens de l’Ajuntament, de 9 a 20 h, de forma ininterrompuda.