Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí sol·licita autorització judicial per fer complir el decret de suspensió de les obres de Can Balasc El passat dijous, ARRINS SL va impedir l’accés al personal municipal que havia de dur a terme les mesures per garantir l’execució forçosa de la supensió de les obres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament de Rubí sol·licita autorització judicial per fer complir el decret de suspensió de les obres de Can Balasc

El passat dijous, ARRINS SL va impedir l’accés al personal municipal que havia de dur a terme les mesures per garantir l’execució forçosa de la supensió de les obres

L'Ajuntament ha comprovat que les obres no s'han aturat.
L'Ajuntament ha comprovat que les obres no s'han aturat

Agents de la Policia Local i personal de la Brigada d’obres municipal es van desplaçar dijous passat a la finca de Can Balasc, on està ubicada l’activitat extractiva La Sibila, per tal d’executar les mesures provisionals establertes al Decret que l’Ajuntament va signar dimecres passat.

Aquestes mesures, que consistien en precintar les obres, s’havien plantejat arran de l’incompliment per part de l’empresa ARRINS SL de la suspensió d’obres que el Consistori va decretar el passat 20 de gener. Aleshores, l’Ajuntament va incoar un expedient de protecció de la legalitat urbanística a ARRINS SL com a promotora d’aquestes obres, ordenant la seva suspensió immediata i advertint que, en cas d’incompliment, el Consistori quedaria habilitat per ordenar l’execució forçosa de la suspensió de les obres. 

El passat dijous, responsables de l’empresa i els seus representants legals no van permetre l’accés del personal municipal a l’interior de les instal·lacions. Per aquest motiu, i en compliment de les previsions legals un cop esgotada la via administrativa, l’Ajuntament ha sol·licitat la corresponent autorització judicial per continuar les actuacions per fer complir els decrets.

Antecedents
Cal tenir en compte que el Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí va acordar, al setembre de 2014, la suspensió de llicències en l’àmbit dins del qual es troba aquesta finca. 

Prèviament, el Ple també havia aprovat per una àmplia majoria, a l’octubre de l’any passat, una moció en què es posicionava en contra de la instal·lació d’un nou abocador i/o centre de tractament de residus metropolità al terme municipal de Rubí. El text, proposat en primera instància per la Plataforma Rubí Sense Abocadors, reflectia la inquietud del municipi en relació al futur de Can Balasc.